Livre
Néerlandais

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten

Hans Hagen (auteur), Monique Hagen (auteur), Annie M.G. Schmidt (auteur)

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten

Public cible:
0-2 ans et plus
Bundeling van ruim veertig verhalen, versjes en beeldverhalen voor jonge kinderen. Met bekende figuren als Dikkie Dik, Kikker, Balotje, Muis en ook Jip en Janneke en met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten / Hans en Monique Hagen, Annie M.G. Schmidt ... [et al.] ; ill. Marit Törnqvist, Fiep Westendorp, Annemarie van Haeringen ... [et al.]
Auteur
Hans Hagen 1955- Monique Hagen 1956- Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Dessinateur
Marit Törnqvist Fiep Westendorp Annemarie Van Haeringen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2013
140 p. : ill.
ISBN
9789025864057 (hardback)

Commentaires

Deze voorleesbundel bevat ruim veertig verhalen, versjes en beeldverhalen voor jonge kinderen. Een deel ervan is nieuw werk, maar het merendeel verscheen de afgelopen jaren in boeken of bundels. Het gaat om werk van een vijfentwintigtal Nederlandse auteurs en illustratoren. Bekende figuren als Dikkie Dik, Kikker, Balotje, Muis en ook Jip en Janneke zijn van de partij. De klemtoon ligt op dagelijkse belevenissen van kinderen en dieren. De teksten zijn veelal vrolijk en grappig, met herkenbare situaties, zoals jarig zijn, naar de kapper gaan of spelen met vriendjes. Er is veel afwisseling in de teksten en de illustraties. De teksten zijn kleurrijk geïllustreerd, wat zorgt voor een mooie, rustige bladspiegel. Bij elke tekst staat een klokje of zandlopertje dat de geschatte voorleestijd aangeeft. Voorin zit een handige lijst van alle teksten met de titel, die veelal het thema weergeeft, en de voorleestijd in een opvallende kleur. Dat is handig bij het kiezen van een geschikt versje of ver…Lire la suite

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar

Een boek dat begint met ‘Liefste’, het alleraardigste gedicht van Hans en Monique Hagen, dat kan toch alleen maar een positief teken zijn! En ja hoor, dit boek beantwoordt ruimschoots aan de verwachtingen.
Noem ze maar op en ze staan erin: Jip en Janneke, Muis, Dikkie Dik, Kleine Ezel, Balotje enzovoort, enzoverder. Verhaaltjes, gedichtjes en zoekplaten wisselen elkaar af, waarbij een zandlopertje telkens de voorleestijd aanduidt. Uiteraard is dat slechts een indicatie, maar toch wel handig, lijkt ons.
Dit ‘allerliefste voorleesboek’ - zoals de ondertitel luidt - is effectief een allerliefst, allerleukst cadeautje voor de allerkleinsten. Alleen jammer van de niet zo aantrekkelijke, ietwat ouderwets aandoende kaft, maar da’s uiteraard een persoonlijke mening.
Gewoon openen dus, dit boek, en genieten met je peuter van deze fijne bloemlezing.

Suggestions