Livre
Néerlandais

Bisjou

Guy Didelez (auteur), Jan Bosschaert (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Sander is smoorverliefd op Alien, maar die ziet hem niet staan. Hij geeft haar een katje in de hoop haar voor zich te winnen. Alien noemt hem Bisjou. Als het beestje ontsnapt, belanden ze in een avontuur.
Titre
Bisjou
Auteur
Guy Didelez
Dessinateur
Jan Bosschaert
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
140 p. : ill.
ISBN
9789059328303 (hardback)

Commentaires

Bisjou is het vierde deel in de reeks over de twee tortelduifjes Sander en Alien. De titel is een samentrekking van de Franse woorden bijou (juweel) en bisou (kus). Het geeft meteen weer dat het thema ‘verliefdheid’ een belangrijke rol speelt. Net als in de vorige delen wordt dit aangevuld met een stevige portie actie. Zo ontstaat er een lichtvoetig verhaal dat gemakkelijk wegleest.
Als Sander in de krant leest dat er tigerkidnappers actief zijn in de regio van Sint-Martens-Latem, is hij er niet gerust op. Omdat Alien daar woont, wil hij haar waarschuwen. Wanneer hij naar haar toegaat, merkt hij dat ze bijzonder veel aandacht besteedt aan haar nieuwe buurjongen Jean-Baptiste. Sander vindt hem al snel een opschepperige betweter. Als hij ook nog eens te weten komt dat Jean-Baptiste Alien een knoert van een ring cadeau heeft gedaan, wordt hij ontzettend jaloers. Hij wil graag dit geschenk overtreffen, en geeft Alien een schattig katje. Alien is er helemaal weg v…Lire la suite
Sander leest in de krant dat in de villabuurt een bende inbrekers actief is. Zijn vriendin Alien woont in de buurt. Als zij bij het achtervolgen van hun ontsnapte jonge kat in het huis van de buren terechtkomen, is daar net de bende actief. Vlot, soms humoristisch geschreven avonturenverhaal over Sander en zijn vriendin Alien. De karaktertekening is oppervlakkig. Sander en Alien zijn verliefd, zoenen heel wat af, maar het wordt niet invoelend beschreven. In het verhaal zijn mails over en weer van Sander en Alien weergegeven. Ze bellen niet, omdat hun vriendschap geheim moet blijven. Het taalgebruik is niet altijd even fraai en er staan ook enkele taalfouten in de tekst. De stripachtige zwart-witillustraties laten zien wat er in de tekst staat. Het katje Bisjou staat bij elk genummerd hoofdstuk afgebeeld. Vierde deel uit de serie 'Sander & Alien'*, maar het is goed afzonderlijk te lezen. Wel wordt regelmatig naar andere delen verwezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Suggestions