Livre
Néerlandais

Vlinders in mijn buik

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De muis Geronimo Stilton wordt verliefd. Wanneer zijn liefde niet beantwoord wordt, besluit Geronimo op avontuur te gaan en een held te worden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Vlinders in mijn buik / Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Tutta colpa di un caffè con panne
Titre parallèle
Vlinders in je buik
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2005
116 p. : ill.
ISBN
90-5461-391-2

Commentaires

De geantropomorfiseerde muis Geronimo Stilton staat aan het hoofd van 'De Wakker Muis', de meest gelezen krant van Muizeneiland. Geronimo Stilton is eigenlijk een bange muis die voortdurend herhaalt dat hij een hekel heeft aan avonturen, maar er volop beleeft. Er verschijnen dan ook voortdurend nieuwe titels in deze reeks.

Wat me het meeste stoort in de boeken over Geronimo Stilton is de leegheid. Die wordt commercieel verpakt in glitterende illustraties en een tekst die kunstmatig opgeklopt wordt door gekleurde woorden. Het verhaal heeft bitter weinig om het lijf en lijkt snel in elkaar geflanst. In Het is kerstmis, Geronimo! zit de detectivemuis vol plannen voor een fantastisch kerstfeest. Dan verliest een vrachtwagen zijn lading kaasknallers voor zijn kantoor. Meteen roept Geronimo voorbijgangers op om te helpen. Sommigen hebben het te druk, maar als een oude muis en een punkmuis te hulp schieten, groeit de massa snel aan. De moraal is duidelijk, maar het is niet de e…Lire la suite
De muis Geronimo is verliefd. Om het hart van zijn geliefde te winnen, gaat hij op avontuur en wordt een ware held. Tegen die tijd is zijn verliefdheid echter over. Het verhaal begint in een decor van kleurrijke tekeningen en opvallende typografie. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. De kracht zit in die bonte verzameling van prenten en kleurgegeven woorden, maar dat blijft maar tijdelijk boeien. Het verhaal is niet sterk genoeg om de kakefonie van elke bladzijde in goede banen te leiden. De muis blijft oppervlakkig en weet maar geen interessant personage te worden: hij blijft onopvallend verborgen in het verhaal ondanks het ik-perspectief. Het verhaal is geschreven in korte zinnen. De kopteksten zijn opvallend geïllustreerd met de openingsillustratie van elk hoofdstuk. In het boekje staan plat…Lire la suite

Vlinders in je buik

De ondertussen bekende Geronimo Stilton, directeur van de krant De Wakkere Muis, beleeft weer een fantastisch avontuur. Het start met een kopje koffie in het café op de hoek. Daar wordt Geronimo stapelverliefd op gravin Alice de la Morette. Maar wat hij ook doet, ze ziet hem niet staan. Hij stuurt haar rozen en bonbons maar ook dat is niet genoeg. Thea, zijn zus, heeft de oplossing: als Geronimo een echte held wordt, zal ze hem zeker bewonderen. Geronimo, Thea, Klem en Benjamin gaan samen op zoek naar de mysterieuze Kaasvlindervallei. Dit achtste wereldwonder is erg legendarisch maar nog nooit ontdekt. Als Geronimo hier in zou slagen zou de gravin hem wel aandacht geven. Geronimo en zijn vrienden slagen uiteraard in hun opzet. Dat gaat niet zomaar en de nodige hindernissen moeten overwonnen worden. Als ze thuiskomen van hun avontuur wordt hij inderdaad als een echte held ontvangen. Ook gravin de la Morette ontvangt hem met open armen maar… Geronimo’s verliefdheid was slechts een bevli…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions