Livre
Néerlandais
Wat muis Robin Hood en zijn vrienden van de rijken stelen, geven ze aan de armen. Ze lopen gevaar om door de tirannieke prins Jan te worden opgepakt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Robin Hood
Titre
Robin Hood / oorspr. tekst van Alexandre Dumas ; vrij bew. door Geronimo Stilton ; ill. Elisabetti Giulivi, Marco Mazzarello, Alessandro Pastrovicchio ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Antécédent bibliographique
Alexandre Dumas 1802-1870 (père)
Dessinateur
Elisabetti Giulivi Marco Mazzarello Alessandro Pastrovicchio
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Robin Hood
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2009
219 p. : ill.
ISBN
9789054614494 (hardback)

Commentaires

In het woud van Sherwood vecht een groep rebelse muizen tegen de gemene sheriff van Nottingham en de tirannieke prins Jan. Hun leider is Robin Hood. Ze proberen gerechtigheid in Engeland te brengen door hetgeen ze van de rijken stelen aan de armen te geven. Samen proberen ze uit handen te blijven van prins Jan. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dit kloeke boek met stofomslag maakt deel uit van een immens populaire serie. Karakteristiek zijn de sleutelwoorden in de tekst, gedrukt in een variëteit aan kleuren en vormen. De auteurs en illustratoren, een Italiaans collectief, schreven als onderdeel van de tientallen boeken waarin de Wakkere Muis Geronimo Stilton optreedt, ook een serie bewerkte klassiekers. Ze bieden een prima opstapje voor latere lezing van een volwassen versie. Deze bewerking van Alexandre Dumas’ geesteskind is er een van. Historisch is onduidelijk of de in de Britse 12e eeuw van koning Richard Leeuwenhart figurerende Robin Hood wel echt heeft bestaan. Dat …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia