Livre
Néerlandais

Prettige vakantie, Stilton?!

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De muis Geronimo wil op vakantie. Zijn neefje Klem regelt een mooie vakantie voor hem, maar er gebeuren toch veel vreemde dingen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Vakantie
Titre
Prettige vakantie, Stilton?! / Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'hai voluta la vacanza, Stilton?
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008 | Autres éditions
117 p. : ill.
ISBN
9789054614098

Commentaires

Volgens bekend recept schrijft de wakkere muis Stilton in dit boek over de bizarre vakantieavonturen die hij beleeft met zijn neef Klem, 'een onuitstaanbare grapjas'. De tekst is als kaas met gaten, doorspekt met woorden in verschillende lettertypes en kleuren. Het verhaal is doorzichtig en de personages zijn types. Zo is de reisagent 'Sjoemel' verdorven en dom. Hij ziet er 'nogal louche' uit en spreekt Geronimo's naam steeds uit als 'Gerottimo'. Stilton betaalt zich blauw en natuurlijk loopt er met zijn vakantie van alles mis: hij wordt misselijk in het gammele vliegtuig, belandt op kamer 13 in een vervallen hotel met 'kakkerlakkeninvasie', krijgt er beschimmelde kaasmousse geserveerd, wordt overal op het eiland afgezet, vindt bijna geen plaatsje op het overvolle strand, wordt bijna gebeten door een haai en waagt zijn leven bij allerlei halsbrekende sporten. Terug thuis maakt hij van zijn rotreis een boek dat verfilmd wordt, zodat hij er rijk van wordt. [Jan Van Coillie]
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo is toe aan vakantie. Zijn neef Klem regelt voor hem een topvakantie, maar die pakt anders uit dan verwacht. Twintigste deel van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals geasfalteerd en camembertballen. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Achter in het boek staan ee…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions