Ik ben geen supermuis!

Geronimo Stilton (auteur), Elena Tomasutti (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Geronimo raakt snel in paniek. Zijn vriend en supermuis Hyena neemt hem mee op een overlevingstocht. Zo kan hij leren zijn kalmte te bewaren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Ik ben geen supermuis!
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Elena Tomasutti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Non sono un supertopo!
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2009
117 p. : ill.
ISBN
9789054613367 (hardback, Bakermat) 9789085920748 (hardback, De Wakkere Muis)

Plusieurs formats:

Commentaires

De boeken van Geronimo Stilton zijn amper nog te tellen. Wie het personage niet kent, is de laatste jaren duidelijk afwezig geweest. De directeur van 'De wakkere muis' is zowel het hoofdpersonage als de zogezegde schrijver van deze boeken. Zijn zus Thea, verslaggeefster van de 'De wakkere muis', Klem, de onuitstaanbare neef, en Benjamin, het favoriete neefje van Geronimo, zijn ook steeds aanwezig in de verhalen.
Ik ben geen supermuis begint met een bezoek aan de bibliotheek en eindigt met een orkaan op Muizeneiland. Op een zaterdag zit Geronimo Stilton vast in de lift van de bibliotheek. Hij haat kleine ruimtes en raakt helemaal in paniek bij de gedachte dat hij tot maandag opgesloten zit. Op zondagmorgen rinkelt echter zijn mobieltje. Geronimo was zo in paniek dat hij helemaal vergeten was dat hij zijn telefoon bij zich had. Zijn vriend Hyena, een echte supermuis, komt hem bevrijden. Hyena vindt dat Geronimo maar eens moet leren om wat minder snel in paniek te raken en hij…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo wordt meegesleept op een overlevingstocht om te leren minder snel in paniek te raken. Hij komt onder meer op de Noordpool en in de woestijn terecht. Deel 34 van de serie over muizen, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals Neopreencrème en Malediven. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions