Livre
Néerlandais

Hoe vang je een mummie?

Geronimo Stilton (auteur), Antonio Campo (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Er wordt een geheimzinnige sarcofaag bezorgd op kasteel Schedelslot. Grap en Grol Duistermuis maken hem open. Dat hadden ze beter niet kunnen doen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Hoe vang je een mummie?
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Antonio Campo
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il ballo della mummia dispettosa
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019 | Autres éditions
119 p. : ill.
Note
Op elke pagina kan de beginnende lezer een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen. Die zinnetjes zijn geschreven op AVI niveau M3.
ISBN
9789085925149 (hardback)

Commentaires

Als Grap en Grol Duistermuis hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en de bezorgde sarcofaag tóch openen, zetten ze hiermee een wervelend avontuur in beweging. De mummie die met het openen tot leven is gebracht, blijkt een Egyptische prinses te zijn die bazig is, er met de lijkkoets vandoor gaat en een spoor van vernieling achterlaat. En nu – hoe vang je een mummie? In een oud boek staat dat de prinses verliefd moet worden, om dan alles te doen wat haar geliefde wil. Er zit niets anders op dan dat Geronimo zich verkleedt als een fiere farao die uiteindelijk de prinses ‘verleidt’ met een Egyptische dans… Deel over de bekende muis, dit keer vormgegeven als samenleesboek*. Tussen de voorgelezen tekst staat op elke pagina een afbeelding van Benjamin met daarnaast twee tot vijf zinnetjes in een ander lettertype om zelf te lezen. Deze zijn geschreven in grotendeels éénlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, maar met alle leestekens**. De levendige opmaak in de bekende Stiltonstijl b…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions