Livre
Néerlandais

Het spook van de metro

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Wanneer er aanwijzingen zijn dat er zich in de metro van muizenstad Rokford een gigantische kat ophoudt, komt de muis Geronimo Stilton in actie. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het spook van de metro / Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il fantasma del metro
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2006
117 p. : ill.
ISBN
90-5461-398-X

Commentaires

Als er aanwijzingen zijn dat een gigantische kat zich in de metro van muizenstad Rokford ophoudt, komt Geronimo Stilton, uitgever van de krant 'De Wakkere Muis', in actie. Samen met zijn zuster en zijn neef gaat Geronimo op onderzoek uit, waarbij hij echter heel wat moet doorstaan om het raadsel op te lossen. Zeventiende deel van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van de hoofdpersoon Geronimo Stilton. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. De bladspiegel is hierdoor erg onrustig. Of de humor iedereen zal aanspreken, is de vraag, maar ondanks dat leest he…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions