Lecture facile
Néerlandais

Het raadsel van de schat

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur), Sara Copercini (dessinateur)
Oom Sub is al jaren zoek. Hij verdween toen hij met zijn schip op zoek ging naar een schat. Tante Lillie vraagt of Geronimo haar wil helpen zoeken naar oom Sub. Maar er zijn ook boeven op zoek naar de schat! Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Het raadsel van de schat / Tekst Geronimo Stilton ; omgeschreven door Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp ; ill. Larry Keys, Sara Copercini en Christian Aliprandi
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys Sara Copercini Christian Aliprandi
Traducteur
Loes Randazzo
Adaptateur
Emy Geyskens Juliëtte Rosenkamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mistero del tesoro scomparso
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
116 p. : ill.
ISBN
9789085923947 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De tante van Geronimo komt op bezoek, het is zijn lievelingstante. Ze komt Geronimo vragen om mee te gaan om oom Sub te zoeken die jaren geleden vermist is geraakt. Oom Sub was tientallen jaren geleden vermist toen hij met zijn schip op zoek was naar een schat. Maar Geronimo en zijn familie zijn niet de enigen die op zoek zijn naar de schat, er zijn andere kapers op de kust… Leesboekje voor moeizame lezers in dezelfde vormgeving als andere ‘Stiltons’; met kleurige lettertypes in verschillende groottes, veel grappige plaatjes en fantasie. De bladspiegel is ruim en daardoor overzichtelijk. Het is een deeltje in de reeks Makkelijk Lezen, waardoor het nog eenvoudiger te lezen is voor kinderen die moeite hebben met lezen. Deze serie heeft nog kortere zinnen, geen moeilijke woorden en grote letters, daardoor zal het uitlezen van een boek een bereikbaar doel zijn. Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions