Het monster van Lago Lago

Geronimo Stilton (auteur), Paolo De Capite (dessinateur), Anna Ziche (dessinateur)
In het eerste verhaal gaat Geronimo op zoek naar het monster van Lago Lago, waarover hij gelezen heeft in de concurrerende krant ‘De Rioolrat’. In het tweede verhaal onderzoekt hij waarom mensen in het nieuwe winkelcentrum van Rokford spontaan beginnen te dansen, zingen en kopen.
Sujet
Mysteries
Titre
Het monster van Lago Lago / tekst Geronimo Stilton ; ill. Paolo Di Capite en Anna Ziche ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Paolo De Capite Anna Ziche
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mostro di Lago Lago
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
82 p. : ill.
ISBN
9789054616320 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het monster van Lago Lago is alweer het vijfenvijftigste deel uit de omvangrijke ‘Geronimo Stilton’-reeks. Deze keer dekt de titel niet helemaal de lading. Het boek bevat namelijk twee aparte verhalen die nauwelijks wat met elkaar te maken hebben. Het enige wat ze bindt, is dat ze beide opgevat zijn als detectiveverhaal. Via aanwijzingen kan de lezer zelf op zoek gaan om het mysterie op te lossen.
In het eerste verhaal wordt er een vreemd monster waargenomen in het meer van Lago Lago. Geronimo’s rivale, Ratja Ratmuis, is er als de kippen bij om dit nieuws op de voorpagina te zetten van ‘De Rioolrat’. Dat kan Geronimo niet zomaar laten gebeuren. Hij reist af naar het meer en probeert als eerste exclusieve foto’s te maken voor zijn eigen krant. Maar Geronimo ontdekt al snel dat er bedrog in het spel is. Er gebeuren immers vreemde dingen rond het meer van Lago Lago. Na wat speurwerk komt de waarheid uiteindelijk aan het licht.
In het tweede verhaal wordt er een nieuw win…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Twee verhalen in één boek. In 'Het monster van Lago Lago' wordt er in het meer van Lago Lago een angstaanjagend monster gesignaleerd. Geronimo gaat op onderzoek uit. Al snel blijkt er iets niet te kloppen aan het verhaal. In 'Het perfecte bedrog' raakt Geronimo verzeild in een mysterie rond een nieuw winkelcentrum, waar de muizen wel erg graag willen kopen. Deel 55 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichti…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions