Livre
Néerlandais

Het geheim van Kerstmis

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (dessinateur), Silvia Bigolin (dessinateur)
Titre
Het geheim van Kerstmis / tekst Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi, Silvia Bigolin, Francesco Castelli ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Francesco Castelli
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mistero degli elfi
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008 | Autres éditions
104 p. : ill.
ISBN
9789054616115

Commentaires

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo heeft het vreselijk druk. Hij heeft helemaal geen tijd voor Kerstmis. Dan komt er een elf door de schoorsteen die hem zegt dat de Kerstman hem nodig heeft. Geronimo vertrekt naar de Noordpool. Deel 32 van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals documentaire en perkament. In gekleurde kaders staat informatie over de Kerstman en zijn rendieren (met de Engelse namen) en leuke ideeën voor een gi-ga-fantastische kerst, met knutseltips en recepten. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van ge…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est également président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également son adaptation en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
C'e…En lire plus sur Wikipedia