Bande dessinée
Néerlandais

Het geheim van de sfinx

Geronimo Stilton (scénariste), Demetrio Bargellini (scénariste), Gianluigi Fungo (dessinateur)
Geronimo Stilton is directeur van de Wakkere Muis, de meest gelezen krant van wakker Muizeneiland. In zijn vrije tijd schrijft hij vrolijke en spannende avonturen. Zoals dit nieuwe avontuur, waarin hij het net als in "De ontdekking van Amerika" op moet nemen tegen zijn ergste vijanden: de piratenkatten! De katten hebben een manier ontdekt om in de tijd te reizen en willen de geschiedenis verandere
Titre
Het geheim van de sfinx
Scénariste
Geronimo Stilton Demetrio Bargellini
Dessinateur
Gianluigi Fungo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789054615750 (gebonden) 9789054615767 (paperback)

Commentaires

Tweede album* van een serie waarin Geronimo Stilton, de bekende muis, teruggaat in de tijd. Professor Volt heeft bericht ontvangen dat iemand de geschiedenis gaat veranderen. Dat zullen de Piratenkatten wel weer zijn met hun eigen tijdmachine; alle reden voor Geronimo, neef Klem, journaliste Pattie Spring, Benjamin en Pandora om met de Tijdknager van de professor terug te reizen naar het oude Egypte van 2484 voor Christus. Farao Chefren is bezig met de bouw van de pyramide van Cheops en de Piratenkatten, opnieuw vermomd als muizen, proberen het zover te krijgen dat de sfinx bij de pyramide in plaats van een leeuwenkop een kattenkop krijgt. Zal het Geronimo en zijn vrienden lukken hier opnieuw een stokje voor te steken? Kleurige ballonstrip waarin het nogal voorspelbare verhaaltje hier en daar onderbroken wordt door korte uitleg en 'leerzame weetjes' over het oude Egypte. In de boeken van Stilton is de tekst van veel visuele effecten voorzien; in de strip krijgen woorden af en toe een …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est également président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également son adaptation en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
C'e…En lire plus sur Wikipedia