Livre
Néerlandais

Het geheim van de ridders

Geronimo Stilton (auteur), Iacopo Bruno (dessinateur), Danilo Barozzi (dessinateur)
Saturno en Spica roepen de hulp in van de Zwarte Elfen en de Blauwe Draken om de betovering van het Riddereiland te verbreken en het laatste deel van het Ridderschild te vinden. Maar dat gaat niet vanzelf. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Elfen
Titre
Het geheim van de ridders
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Iacopo Bruno Danilo Barozzi Stefano Turconi
Traducteur
Manon Smits Pieter van der Drift
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il segreto dei cavalieri
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2013
337 p. ; [32] p. : ill.
ISBN
9789085922063 (hardback)

Commentaires

Nog altijd ligt het Riddereiland met zijn Rozenridders als versteend in slaap door de betovering van de Heksenkoningin. Op verzoek van de Feeënkoningin gaan de elf Saturno en zijn vriendin Spica naar een ander eiland waar de Zwarte Elfen wonen om daar samen met hen en de Blauwe Draken te proberen de betovering te verbreken. Dat vergt strijd en bovendien moet het ontbrekende laatste deel van het Ridderschild worden gevonden. Zesde en laatste deel in de fantasyreeks ‘De Kronieken van Fantasia’*, geschreven door het bekende Italiaanse schrijvers- en illustratorencollectief. De in een schreefletter gezette tekst en de vele illustraties zijn sepiakleurig. In tegenstelling tot vele andere Stiltonboeken is de bladspiegel rustig, zonder kleurige, zwierende lettertypen. Middenin staat, als een soort raamvertelling, een kleurig stripverhaal in 32 pagina’s. De serie is afgerond, maar nog niet de hele geschiedenis is verteld. Het verhaal gaat verder in de serie 'De ridders van Fantasia'. Vanaf ca…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilt…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions