Griezelen in de achtbaan

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (traducteur), Danilo Barozzi (dessinateur)
Geronimo (ik-figuur) gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan. Maar al snel blijkt dat een deel van de passagiers er niet meer uitkomt! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Griezelen in de achtbaan
Auteur
Geronimo Stilton
Traducteur
Loes Randazzo
Dessinateur
Danilo Barozzi Giulia Zaffaroni
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Brividi sull'ottovolante
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
116 p. : ill.
ISBN
9789085923442 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Muis Geronimo Stilton, de deftige bebrilde eigenaar en uitgever van de meest gelezen krant 'De Wakkere Muis' van Muizeneiland gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan met karretjes in de vorm van doodskisten die rijden op rails die dwars door een reusachtige schedel lopen. Maar waar blijven de passagiers die in de achtbaan gaan maar er niet meer uitkomen? Precies een zaak voor Duifje en Geronimo om daar achter te komen. Het blijkt dat veel kinderen de verhalen over en van Geronimo Stilton waarderen, niet alleen door het verhaal, maar meer nog door de bijzondere en speelse lay-out van de tekst die in verschillende lettertypes, grootte en kleuren is afgedrukt. Het helpt hen om moeilijke begrippen spelenderwijs te doorgronden, ook al door de verklaring van uitdrukkingen onder aan de bladzijden. Behalve de tekst maken de vele, kleurrijke grappige illustraties het verhaal zeer toegankelijk. Zesde deel uit de 'Groene Reeks' te h…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est également président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également son adaptation en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
C'e…En lire plus sur Wikipedia