Livre
Néerlandais

Fantasia. VIII

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (dessinateur), Silvia Bigolin (dessinateur)
In Fantasia gaat de tijd steeds sneller, waardoor feee͏̈nkoningin Florina de Fleur snel ouder wordt. Maar als zij overlijdt, verdwijnt Fantasia. Kan Geronimo dat voorkomen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Fantasia. VIII / tekst Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi, Silvia Bigolin, Carla De Bernardi … [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Carla De Benardi Frederico Brusco
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ottavo viaggio nel regno della Fantasia
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
318, [66] p. : ill. + speurlens
ISBN
9789085922445 (hardback)

Commentaires

In Fantasia wordt de feeënkoningin Florina de Fleur steeds ouder, als gevolg van de ‘Chronofantastische Tijdwijzer’ die op hol geslagen is. En met de veroudering van Florina komt ook Fantasia in gevaar, want als zij er niet meer is, verdwijnt Fantasia. De hulp van Geronimo Stilton wordt ingeroepen. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van het steeds sneller gaan van de tijd. Op zijn reis moet hij het opnemen tegen de heks Eclips. Deel acht in de reeks belevenissen van de wereldbekende muis in het land Fantasia. De opzet van alle boeken is hetzelfde en binnen het verhaal gaat het alleen om de spanning. Ook de vormgeving is zoals alle andere boeken (waarbij bepaalde woorden in een andere kleur en letter worden weergegeven). Tussen de hoofdstukken staan soms paginagrote illustraties met een opdracht. Na het verhaal volgt nog een deel met informatie en spelletjes. Sommige illustraties zijn met de bijgevoegde 3D-vel te bekijken en er zijn ook pagina’s met geur. Literair stelt het boek weinig v…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilt…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions