Livre
Néerlandais

Fantasia. II, De speurtocht naar het geluk

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)

Fantasia. II, De speurtocht naar het geluk

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Samen met 'De Fantasia Club' gaat Geronimo Stilton (ik-figuur) op zoek naar het Hart van Geluk voor de feee͏̈nkoningin. De groep voert verschillende opdrachten uit en reist door vele landen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Fantasia. II, De speurtocht naar het geluk
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Secondo viaggio nel regno della fantasia : alla ricerca della felicita
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2007 | Autres éditions
[374] p. : ill.
ISBN
9789054613930

Commentaires

De geantropomorfiseerde muis Geronimo Stilton staat aan het hoofd van 'De Wakker Muis', de meest gelezen krant van Muizeneiland. Geronimo Stilton is eigenlijk een bange muis die voortdurend herhaalt dat hij een hekel heeft aan avonturen, maar er volop beleeft. Er verschijnen dan ook voortdurend nieuwe titels in deze reeks.

Wat me het meeste stoort in de boeken over Geronimo Stilton is de leegheid. Die wordt commercieel verpakt in glitterende illustraties en een tekst die kunstmatig opgeklopt wordt door gekleurde woorden. Het verhaal heeft bitter weinig om het lijf en lijkt snel in elkaar geflanst. In Het is kerstmis, Geronimo! zit de detectivemuis vol plannen voor een fantastisch kerstfeest. Dan verliest een vrachtwagen zijn lading kaasknallers voor zijn kantoor. Meteen roept Geronimo voorbijgangers op om te helpen. Sommigen hebben het te druk, maar als een oude muis en een punkmuis te hulp schieten, groeit de massa snel aan. De moraal is duidelijk, maar het is niet de e…Lire la suite
De muis Geronimo (ik-figuur) krijgt van de feeënkoningin het verzoek om voor haar op zoek te gaan naar het Hart van Geluk. Aan het begin van zijn reis verzamelt Geronimo een aantal vrienden om zich heen dat met hem meegaat op de avontuurlijke zoektocht. Het gezelschap noemt zichzelf 'De Fantasia Club'. Hun reis gaat door vele landen en op iedere plek gebeurt wel iets spannends. Als ze na een lange reis vol trots het Hart van Geluk aan de feeënkoningin kunnen geven, blijkt dat de hele reis een diepere bedoeling heeft gehad: ieders zoektocht naar het ware geluk, liefde en vriendschap. Dit prachtige boek heeft zeer veel illustraties, die zijn onder te verdelen in tekstondersteunende plaatjes, aantrekkelijke landkaartjes en plattegronden en sfeervolle zoekplaten; stuk voor stuk kleurrijk en zeer beeldend. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, veel verschillende lettertyp…Lire la suite

Fantasia II. De speurtocht naar het geluk

In Fantasia I maakten we kennis met het wonderlijke rijk Fantasia. Ook nu geraakt Geronimo verzeild in dit vreemde land. Op een avond doet hij mee aan een recordpoging spaghetti eten. Hij wint maar voelt zich achteraf helemaal niet goed. Hij valt in een diepe, onrustige slaap en dat is de start van zijn avontuur. Deze keer moet hij Florina de feeënkoningin helpen om het Hart van Geluk te vinden. Daarvoor moet hij weer verschillende hindernissen overwinnen en doorkruist hij een aantal rijken: het rijk van de Orken, Luilekkerland, Speelgoedparadijs, Kussendal, Glitterland en Sprookjesland. Overal vindt hij kleine kristallen sleutels die hij verzamelt. Als hij de feeëntuin bereikt, vindt hij een deurtje dat moet geopend worden met deze sleuteltjes. Zo komt hij in een kristallen grot waar zeven harten liggen. Slechts één van die harten is het Hart van Geluk. Geronimo moet een hele moeilijk beslissing nemen. Dit boek is uitgegeven in dezelfde stijl als eerdere avonturen. De illustraties…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions