Livre
Néerlandais

Een koffer vol spelletjes

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur), Blasco Tabasco (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Vakantieboek met spelletjes, waarmee de muis Geronimo Stilton zich vermaakte toen hij onlangs op reis ging. Vanaf ca. 9 jaar; onder begeleiding vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Reizen, Spelen
Extra subject
spelen
Titre
Een koffer vol spelletjes
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys Blasco Tabasco
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il libro : valigetta giochi da viaggio
Édition
2
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
114 p. : ill.
ISBN
9789054614111 (hardback)

Commentaires

Geronimo haat reizen, maar hij moet toegeven dat de laatste reis met zijn familie voorbijvloog. Dat was vooral te danken aan de spelletjes die ze samen speelden. Daarom brengt hij een boek uit dat vol staat met spelletjes.
De 'spelletjes' zijn heel gevarieerd en hebben niet allemaal een echt spelkarakter. Het zijn veeleer opdrachten: quizvragen oplossen, rijmen maken, sprookjes veranderen, verschillen zoeken, zoveel mogelijk woorden zoeken met dezelfde beginletter, lijstjes maken van mensen naar wie je een kaartje wil sturen... Ze worden ingebed in een erg mager verhaaltje dat zich afspeelt in de volwassen wereld van Geronimo. Zijn boekhouder vergat de belastingsaangifte in te dienen en van pure stress eet Geronimo zeven dozen kaasknallers op. In een ervan zit een gelukslot waarmee hij een reis wint.
De illustraties staan in dienst van de uitleg bij de spelletjes en zijn vaak grappig. Zoals in de andere delen van de reeks rond Geronimo is het verschil tussen muis en mens miniem:…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo is toe aan vakantie. Samen met zijn familie maakt hij een lange reis. Geronimo ziet erg op tegen de reis, maar zijn neefje Benjamin weet hem goed af te leiden door spelletjes met hem te doen. Dit 21ste deel van deze serie over een muizenfamilie is een onvervalst vakantieboek met spelletjes. Per pagina of spread wordt een nieuw spel uitgelegd. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Verschillende reken- en taalspelletjes voor onderweg komen aan bod, zoals 'een treintje van woorden', 'het reclamespelletje', 'goed of fout', 'het puntenspel' en 'de verdwenen letters'. Spelletjes voor de allerjongsten zijn gemarkeerd met een illustratie van neefje Benjamin. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergro…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions