Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De voetbalkampioen

Geronimo Stilton (auteur), Valeria Turati (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De Voetbalcupfinale komt eraan en de muis Geronimo hoopt dat zijn club FC Tornado wint. Het probleem is dat de beste voetballer van dat team ontvoerd is. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Titre
De voetbalkampioen
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Valeria Turati
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Uno stratopico giorno ... da campione !
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2006
129 p. : ill.
ISBN
90-5461-403-X

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires


Stilton, Geronimo, Turati, Valeria (ill.)
De voetbalkampioen
Het begint voorspelbaar te worden. Als er ergens een rage ontstaat, probeert Stilton daarvan te profiteren: eerder was het de fantasy, nu is het voetbal.
Heel Rokford is in de ban van het voetbal. Over een paar dagen wordt de belangrijke finale gespeeld tussen FC Tornado en Voetbalclub Ratjax. De Stiltons supporteren voor FC Tornado, de ploeg van opa Wervelwind. Dan gebeurt er een ramp: sterspeler Johan Kuif wordt ontvoerd. Als Geronimo na wat geklungel uiterlijk op Kuif begint te lijken, bedenkt opa een plan om de ontvoerder te strikken. Natuurlijk lukt dat plan en natuurlijk is de booswicht Ratja Ratmus van de concurrerende krant De Rioolrat. Ook dit deel bevat een flinterdunne verhaallijn met een aantal zijsprongen. Zo komt Geronimo met zijn familie bij het stadion waar de vrouwenploeg speelt, en wordt hij op slag verliefd op Lucielle Bal, de sterspeelster. Tussendoor worden flauwe mopjes afgedrukt en in kad…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Dit keer is zijn stad Rokford in de ban van het voetbal. Het enige probleem is dat de sterspeler van zijn favoriete club, Johan Kuif, ontvoerd is. Geronimo gaat zo snel mogelijk op zoek naar de dader. Achttiende deel van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Deze herziene druk bevat een …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions