De mysterieuze mummie

Geronimo Stilton (auteur), Roberto Ronchi (dessinateur), Christian Aliprandi (dessinateur)
De muis Geronimo (ik-figuur) wordt om hulp gevraagd. De mummie uit de gouden sarcofaag in het Egyptisch Museum zit de bezoekers achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De mysterieuze mummie
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Roberto Ronchi Christian Aliprandi Davide Turotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La mummia senza nome
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2009
106 p. : ill.
ISBN
9789054610434

Plusieurs formats:

Commentaires

Geronimo Stilton is een voorzichtige muis die ongewild in allerlei dolle avonturen verzeild raakt. Gelukkig wordt hij daarbij vergezeld door zijn favoriete neefje Benjamin en zijn vriendinnetje Pandora Woz, die actie en uitdagingen wel weten te smaken. In het Egyptisch Museum van hun woonplaats Rokford vraagt de directeur Hyro Glief hun hulp met een mysterieuze mummie, die in het museum ronddwaalt. Het drietal onderzoekt stoffige kelders en gouden sarcofagen, en ontmaskert de schoonmaakster, die Geronimo's gezworen vijand Silhouette blijkt te zijn. Verder vinden ze een ontbrekend manuscript, en leren ze dat de mummie volgens de traditie herenigd wil worden met zijn vrouw Nefermuis. Daarop vliegen ze allen, mummie en sarcofaag incluis, naar Egypte.
De mysterieuze mummie is een rechtlijnig detectiveverhaal dat weinig origineel verloopt volgens het stramien van goeden en slechten. De museumzalen zijn donker, de kelder heeft een rond luik met een metalen ring, een papyrusrol ver…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo wordt door de directeur van het Egyptisch Museum om hulp gevraagd. De mummie uit de gouden sarcofaag zit de bezoekers van het museum achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Deel 33 van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals sarcofaag en silhouette. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Met tips voor een onvergetel…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions