Livre
Néerlandais

De familie Duistermuis

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Detective en uitgever Geronimo Stilton heeft geen inspiratie voor een nieuw boek; bovendien heeft een aantrekkelijke vrouwtjesmuis het op hem voorzien. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Mysteries
Titre
De familie Duistermuis / tekst Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il segreto della famiglia Tenebrax
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2004
115 p. : ill.
ISBN
9789059243514 90-5924-351-X

Commentaires

De auteur Geronimo Stilton zit met een probleem: iedereen verwacht een nieuw boek van zijn hand, maar de inspiratie ontbreekt hem. Als hoofdpersoon in het muizenverhaal vertelt hij dan maar wat hem overkomt.

Door Duifje, een aanbidster, wordt hij meegesleept -- min of meer ontvoerd -- naar haar familie in het Schedelslot. Daar valt hij van de ene verrassing in de andere. Een vleesetende plant verslindt al bij het binnenrijden zijn mobieltje. In de keuken bereidt de kok een stoofpot met de vreemdste ingrediënten. Zelfs een toiletbezoek blijkt een gevaarlijke onderneming. Duifjes familieleden en het personeel van Schedelslot zijn allen vreemde wezens, zoals de tweeling die de ene grap na de andere bedenkt. Wanneer de notaris aankomt en het testament van professor F. Stijn wil voorlezen, duikt oom Stijn plots op en blijkt hij helemaal niet dood. Voor Geronimo is dit het 'moment suprême'. Eindelijk kan hij weer naar huis... met een nieuw verhaal.

Het boek nodigt minder gemot…Lire la suite
Geronimo Stilton, schrijver van en hoofdpersoon uit dit verhaal, heeft geen inspiratie voor een nieuw boek. Op het moment dat de wanhoop toeslaat, wordt hij 'ontvoerd' door Duifje Duisternis, een aantrekkelijke maar ook mysterieuze muis, die zich met hem wil verloven. Ze troont hem mee naar haar griezelige familie, waar Geronimo huiveringwekkende avonturen beleeft. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukjes; de vele gekleurde illustraties ondersteunen doorgaans de tekst. Daarnaast vind je, verspreid door het hele boek, karikaturale afbeeldingen van de personen die gaandeweg in het verhaal voorkomen, voorzien van persoonlijke informatie. De tekst is gevuld met typografische grapjes. Voor- en achterin het boek, maar ook elders diverse onderhoudende, maar ook nauwelijks ter zake doende plattegronden. De schrijver heeft geen middel ongemoeid gelaten om de lezer te amuseren. De inhoud van het boek, het taalgebruik, de vormgeving: alles is heftig en (te) veel. Gelukkig is alles gelardeerd m…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions