Livre
Néerlandais

De duistere kroon

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (dessinateur), Manon Smits (traducteur)
De Spinnenkoningin heeft de Duistere Kroon bemachtigd, een voorwerp met een vreselijke toverkracht. Ze hoopt hiermee de Ridders van de Zilveren Roos te kunnen verslaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De duistere kroon
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Barozzi
Traducteur
Manon Smits Pieter Van der Drift
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La corona d'ombra
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
309 p., [8] p. pl. : ill.
Note
De pagina's platen zijn het "register van de ridderacademie" en bevatten tekst en illustraties
ISBN
9789085922957 (hardback)

Commentaires

De Ridders van de Zilveren Roos trekken opnieuw ten strijde tegen de duistere vijanden van Fantasia. In dit vierde en laatste deel van de serie 'Ridders van Fantasia'* moet de eeuwige strijd tussen Goed en Kwaad eindelijk zijn beslag krijgen. De Spinnenkoningin heeft zich de Duistere Kroon toegeëigend, een voorwerp met een vreselijke toverkracht. Ze hoopt hiermee aan de Ridders de beslissende klap te kunnen uitdelen. Die zullen nogmaals proberen de zeer lange strijd te beslechten in het voordeel van Fantasia en de sinistere Spinnenvorstin voor eens en altijd uit te schakelen. En zou het grote kwaad misschien toch een sprankje goedheid kunnen bevatten? De tekst en de illustraties zijn gedrukt in sepiakleur. Soms vertederend, dan weer angstaanjagend, verbeelden ze de gebeurtenissen in de 28 hoofdstukken. Het stofomslag vormt aan de binnenzijde een fraaie poster van ridder Zordan. In het boek bevindt zich in kleur een register van de ridderacademie, dat niet veel toevoegt. Vanaf ca. 10 j…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions