Livre
Néerlandais

De bende van Ratstad

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Daniele Verzini (dessinateur)
Een rattenbende wil de Rationaal Bank beroven, maar de Superhelden achtervolgen de ratten tot in de riolen. Daar stuiten ze op een geheim wapen van de ratten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De bende van Ratstad
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
I difensori di Muskrat City
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
187 p. : ill.
ISBN
9789054614975 (paperback)

Commentaires

Superhelden is de nieuwste serie uit de stal van Geronimo Stilton. In dit eerste deel proberen de Superhelden, die net als de bendeleden voor in het boek aan de lezer worden voorgesteld, de bende van Ratstad op te rollen. Deze bende wil de Rationaal Bank beroven, maar de Superhelden laten het niet zover komen en achtervolgen de ratten tot in de riolen. Daar blijkt dat de plannen van de ratten zelfs zover gaan dat ze een laserwapen hebben gebouwd, waarmee ze alle knaagdieren uit Ratstad kunnen verjagen. De Superhelden krijgen op hachelijke momenten hulp van een soort Mega Mindy, genaamd Lady Blue. Vrolijk humoristisch verhaal in de bekende stijl van de auteur. De kracht van dit boek ligt in de woordgrapjes die gemaakt worden, maar natuurlijk ook in de vele kleurenillustraties en de lay-out die opvalt door het gebruik van vele lettertypes en kleuren. Voor de grote schare liefhebbers. Op het omslag staan de Superhelden. Voorzien van een inhoudsopgave en een lijst met eerder verschenen t…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions