Livre
Néerlandais

De aanval van de krekelwroeters

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Daniele Verzini (dessinateur)
Wroeterrat is aanvoerder van een zwerm graafinsecten. In een ondergrondse aanval op Ratstad, veroorzaken ze een verschrikkelijke chaos. De superhelden gaan de ondergrondse strijd aan. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De aanval van de krekelwroeters
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'assalto dei grillitalpa
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
187 p. : ill.
ISBN
9789054616658 (paperback)

Commentaires

De gemaskerde knager Wroeterrat, een vermomde, gesjeesde professor, is leider van graafinsecten: de Krekelwroeters. In hun aanval op Ratstad brengen ze volstrekte chaos teweeg. Superspeurder tracht die samen met zijn assistenten te voorkomen. Het is echter zeer de vraag of zij die ondergrondse strijd kunnen winnen. De auteurs en illustratoren van dit Italiaans collectief maakten parallel aan de tientallen boeken waarin de muis Geronimo Stilton optreedt, een parallelle reeks onder de titel ‘Superhelden’*. Dit is het derde deel. Karakteristiek voor hun werk is dat de tekst gedrukt is in een variëteit aan kleuren en lettertypen, in diverse vormen en afmetingen. Het boek is ermee ‘besprenkeld’. Dat maakt de bladspiegel extreem onrustig en erg functioneel voor het tekstbegrip is een en ander vaak niet. De computergeanimeerde illustraties zijn doorschoten met enkele pagina’s ballonstrips. Juist en vooral door die vormgeving zijn de edities immens populair bij kinderen, hoewel een aantal woo…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions