Livre
Néerlandais

Bungelend aan een staartje

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Detective en uitgever Geronimo Stilton gaat na een vreemd telefoontje van professor Volt naar de Himalaya. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Mysteries
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Bungelend aan een staartje
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ci tengo alla pelliccia, io !
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
118 p. : ill.
ISBN
9789085925019 (hardback)

Commentaires

Zoals de andere boeken in deze reeks speelt het verhaal zich in de muizenwereld af. De uitgeversfamilie Stilton beleeft weer een avontuur en daarvan geeft Geronimo Stilton het verslag.

In dit boek krijgt Geronimo een oproep van professor Ampère Volt om hem dringend zijn dagboek te bezorgen. De professor is bij de Yeti's, en Geronimo vertrekt samen met drie andere familieleden. Ze hopen met een schitterende primeur over het bestaan van de Yeti's weer te keren. Toch is het alleen Geronimo die de Yeti ziet en de anderen geloven hem niet. Daarbovenop moet hij dan nog voor zich houden wat hij weet, want hij gaf de professor daarover zijn erewoord. Toevallig ontdekt Geronimo een mammoet uit de prehistorie, die in het ijs bewaard blijkt. Zo kunnen ze toch terug met een 'superprimeur' voor hun krant 'De Wakkere Muis'.

De technieken die voor de lay-out van de andere boekjes gebruikt werden, vind je ook hier terug: spelen met kleur, lettertypes en heel wat illustraties. Dit versne…Lire la suite
Geronimo krijgt een vaag telefoontje van zijn vriend professor Volt. Hij moet naar het Himalayagebergte komen, omdat er gevaar dreigt en er iets is met een yeti. Samen met zus Thea, neef Klem en neefje Benjamin gaat Geronimo op zoek naar de professor. Tijdens de beklimming van het gebergte ontmoet Geronimo een yeti, maar niemand gelooft hem. Wat wil de yeti van Geronimo? Deel over de bekende muis, dit keer vormgegeven als samenleesboek. Tussen de voorgelezen tekst staat op elke pagina een afbeelding van Benjamin met daarnaast twee tot vijf zinnetjes in een ander lettertype om zelf te lezen. Deze zijn geschreven in grotendeels éénlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, maar met alle leestekens. De levendige opmaak in de bekende Stiltonstijl bevat veel illustraties en gekleurde woorden en zinnen in verschillende lettertypen. Voor en achter in het boek staan kijkplaten van redactie van De wakkere muis en het muizeneiland. Hoewel het aandeel 'zelf lezen' gering is, zullen de Stiltonfa…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions