Livre
Néerlandais

Muis wil naar huis

Fiona Rempt (auteur), Juliette De Wit (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Muis wil naar huis. Hij weet niet hoe. Muis is de weg kwijt. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Dieren
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Muis wil naar huis
Auteur
Fiona Rempt
Dessinateur
Juliette De Wit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789044346008 (hardback)

Commentaires

Dit eerste leesboekje in een serie van drie bevat een aantal verhaaltjes met dieren als onderwerp. We maken kennis met bok en ram, allerlei boerderijdieren met hun jong, een verdwaalde muis en poes en spin. De dieren maken van alles mee: bok en ram maken ruzie en muis is verdwaald. De drie boekjes* uit de serie hebben verschillende AVI-niveaus voor groep drie en beslaan zo een heel schooljaar aanvankelijk lezen. Elk verhaaltje uit dit deel is geschreven in korte zinnen van een tot zes woorden van één lettergreep, AVI-M3. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype waarbij geen gebruik is gemaakt van hoofdletters, alleen van uitroep- en vraag- en aanhalingstekens. De kleurrijke illustraties van Juliette de Wit zijn zwart omlijnd, beslaan soms de hele pagina en ondersteunen de tekst. Mooi uitgevoerde uitgave die geschikt is als leesoefenstof. Vanaf ca. 6 jaar.

Muis wil naar huis

Een boekje voor eerste lezertjes over dieren. Het eerste gaat over een bok en een ram die ruzie maken, maar een oplossing zoeken voor hun probleem. Dan maken we kennis met verschillende dieren en hun baby's, de ene al kleiner dan de andere. Het volgende is een langer verhaaltje over een muisje dat verdwaald is en de weg naar haar holletje zoekt. Tot slot is er het verhaal van de spin en de poes die allebei 'spinnen', maar op een andere manier. 
De dierenverhalen zijn gebaseerd op het bekende AVI-CLIB-systeem dat gebruikt wordt in het leesonderwijs. Het eerste deel is gemakkelijk: AVI - start en het laatste deel eindigt op AVI-E3 niveau. Ze worden gebruikt om een heel jaar lang te lezen in groep 3 (eerste leerjaar). Het zijn pretentieloze verhaaltjes met vrolijke, uitnodigende illustraties.

Suggestions