Livre
Néerlandais

Oo, wat dom!

Erik Van Os (auteur), Elle Van Lieshout (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Mat is boos op Jet. Jet is boos op Mat. Komt het nog goed? AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Ruzie, Boos zijn
Niveau de lecture
AVI Début
Titre
Oo, wat dom!
Auteur
Erik Van Os Elle Van Lieshout
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Assen: Maretak, 2008
[20] p. : ill.
ISBN
9789043703505 (hardback)

Commentaires

Leestechniek heb je nodig om tot leesbegrip te komen, maar het ene volgt niet logischerwijs uit het andere. Wie boeken schrijft voor beginnende lezers moet daarom niet alleen rekening houden met het leestechnisch niveau, maar ook met de verhaalopbouw, en het al of niet vertrouwd zijn van de doelgroep met bepaalde woorden en uitdrukkingen. Bij teksten met een laag leestechnisch niveau is het verband tussen zinnen bovendien nogal eens zoek omdat er, door de verplichting om korte zinnen te maken, geen gebruik wordt gemaakt van voegwoorden zoals 'omdat', 'daardoor' en 'want'. Sommige auteurs slagen erin om een mooi, toegankelijk verhaaltje te schrijven in een eenvoudig leesniveau, maar anderen maken er een knoeiboel van. In eenzelfde reeks vind je dus vaak kwalitatief goede tot minder goede en zelfs ronduit slechte boeken.
De 'Top'-serie van de educatieve uitgeverij Maretak is bestemd voor kinderen die net leren lezen. De boeken uit deze reeks zijn geschreven op AVI-startniveau, wat in…Lire la suite
Mat en Jet, twee kabouters, maken ruzie. Ze zagen hun huis doormidden, vechten om een vis, hakken hun boom om die op de kar valt. Dan besluiten ze toch weer samen verder te gaan en bouwen alles weer op. De tekst is vol humor, korte zinnen waarvan maximaal zes per bladzijde, nergens geforceerd aandoend. De kleurrijke illustraties zijn om en om paginagroot over twee bladzijden en een picto van Jet of Mat maakt duidelijk wie er aan het woord is. Op de schutbladen voorin worden Mat en Jet voorgesteld. Knap geschreven en getekend leesoefenboek op rijm. Deel uit de serie 'top-boeken'*, voor kinderen die net leren lezen, AVI-S. Verzorgd en aantrekkelijk uitgevoerd boek voor startende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions