Een reeks zelfmoorden onder jongeren in Zweden lijkt verband te houden met de muziek van een obscure muzikant; aan inspecteur Jens Hurtig de taak uit te zoeken hoe dit gerelateerd is aan een aantal moorden.
Titre
Lichamen van glas
Auteur
Erik Axl Sund
Traducteur
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Glaskroppar
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2016
345 p.
Note
Erik Axl Sund is het pseudoniem van Jerker Eriksson en Håkan Axlander Sundquist
ISBN
9789023496137 (paperback)

Commentaires

Inspecteur Jens Hurtig onderzoekt een reeks zelfmoorden onder jongeren. Bindende factor blijkt een cassettebandje met muziek te zijn waar ze op het beslissende moment naar luisterden. Wat heeft de muzikant te maken met deze daden? En wat is de link tussen de zelfmoorden en de moorden op drie oudere mannen? Hurtig ontdekt via onderzoek in de kunstwereld duistere familiegeheimen en lost de zaak op. Maar dit kost hem meer dan hem lief is. Achter het pseudoniem Erik Axl Sund schuilen Jerker Eriksson en Håkan Axlander Sundquist, bekend van de trilogie ‘De zwakte van Victoria Bergman’*. De hierin optredende hoofdinspecteur Jeanette Kihlberg keert terug in deze thriller. De Zweedse auteurs bouwen het verhaal rustig op, introduceren veel personages en geven stukje bij beetje meer prijs. Korte hoofdstukken en regelmatige perspectiefwisselingen vragen een scherp concentratievermogen van de lezer. Het eind is een beetje onbevredigend omdat er vragen overblijven. Maar wie dat voor lief neemt, wac…Lire la suite

À propos de Erik Axl Sund

Erik Axl Sund est le nom de plume d’un duo d’écrivains suédois composé de Jerker Eriksson (sv) et Håkan Axlander Sundquist (sv).

Biographie

Leur trilogie Victoria Bergman reçoit le prix spécial 2012 de la Swedish Crime Writers' Academy.

Œuvres

Série Les Visages de Victoria Bergman

  1. Persona, Actes Sud, coll. « Actes noirs », 2013 ((sv) Kråkflickan, 2010), En lire plus sur Wikipedia