Livre
Néerlandais

Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn

Emma Thompson (auteur), Imme Dros (traducteur), Eleanor Taylor (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Er is kermis in het dorp! Mevrouw Konijn vindt het veel te gevaarlijk. Maar Pieter en Benjamin gaan toch en beleven een heel spannend avontuur. Misschien had mevrouw Konijn wel gelijk… Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Kermis
Titre
Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn
Auteur
Emma Thompson
Traducteur
Imme Dros
Dessinateur
Eleanor Taylor
Antécédent bibliographique
Beatrix Potter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The spectacular tale of Peter Rabbit
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2014
67 p. : ill.
ISBN
9789021673660 (hardback)

Commentaires

Avontuur van Pieter Konijn van de hand van actrice en scriptschrijver Emma Thompson als eerbetoon aan Beatrix Potter (1866-1943), voorzien van nieuwe, goed gelijkende illustraties, die echter de karakteristieke verfijndheid missen. In dit derde verhaal dat de auteur en illustratrice samen maakten, is er kermis in het dorp: echt iets voor de avontuurlijke Pieter. Maar hij en neef Benjamin Wollepluis mogen er niet heen van mevrouw Konijn: te gevaarlijk. Natuurlijk raken ze er toch verzeild en krijgt mevrouw Konijn gelijk. Mooi vormgegeven op stevig, crèmekleurig papier met goed vertaalde tekst in royale letter en veel ruimte op de paginavullende en kleinere illustraties. Met los stofomslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Het spannende Kermisverhaal van Pieter Konijn

Dit is het derde verhaal dat de bekende actrice Emma Thompson schrijft over Pieter Konijn, zogenaamd in opdracht van de oude meneer Konijn. Het is volop zomer en heel warm. Pieter Konijn hoort in de verte de muziek van de kermis. Maar hij mag er van zijn mama niet naartoe. Hij moet in plaats daarvan zijn neef Lupu gaan helpen met bosbessen plukken. En hij en neefje Benjamin Wollepluis moeten door het bos lopen en niet langs de weg die naar het dorp en de kermis leidt. Nu was Pieter Konijn nooit het meest gehoorzame konijntje en dus zegt hij tegen Benjamin Wollepluis die hem vergezelt: We kunnen eigenlijjk net zo goed over de dorpsweg naar neef Lupu gaan. Dan gingen we niet naar de kermis, maar langs de kermis. En dat is het begin van een echt avontuur. Bij de schiettent gaat het al mis: een meisje kiest Pieter uit als knuffel en propt hem in haar tasje. Benjamin ziet het allemaal gebeuren en volgt het meisje en Pieter. Zo komt Pieter in de achtbaan. Terwijl Benjamin beneden doodsan…Lire la suite

À propos de Emma Thompson

CC BY 2.0 - Image by Justin Harris

Suggestions