Easy reading
Néerlandais

Weet jij alles over mode?

Elisabeth Marain (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)
Wat is mode en wie bepaalt de mode? Vanaf de geschiedenis tot het werk van een fotomodel. Met voorlees-cd en veel kleurenillustraties. Informatie in korte zinnen en makkelijke woorden. AVI-E5. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Sujet
Mode
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 6
Titre
Weet jij alles over mode?
Auteur
Elisabeth Marain
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2010
31 p. : ill. + cd
ISBN
9789048706358 (hardback)

Commentaires

In deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave wordt op eenvoudige wijze informatie gegeven over alles wat met mode te maken heeft. Vanaf de uitleg wat mode is, hoe het vroeger was, beroemde ontwerpers, het houden van een modeshow tot de kleding van koninginnen en anderen, en het werk van een model. Achterin zijn nog wat weetjes opgenomen en tips voor het houden van een spreekbeurt over mode. Dit informatieve boek met een spiraal binnen de band maakt deel uit van de serie 'Zoeklicht informatief'*. De reeks is speciaal geschreven voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. De vereiste leesvaardigheid voor dit deel is AVI-E5. Het schreefloze lettertype van de eenvoudige tekst, de ruime interlinies en het begin van elke zin op een nieuwe regel vergemakkelijken het lezen en begrijpen van de tekst/informatie. De vele gestileerde computergeanimeerde illustraties en de kleurenfoto’s passen qua stijl bij de opzet van dit type boek. Twee transparante spreads zorgen voor verrassende kijkef…Lire la suite

Weet jij alles over mode?

Zwijsen komt weer op de proppen met een nieuwe reeks: Zwijsen Informatief. Deze reeks richt zich specifiek tot jongeren uit de derde graad van de lagere school, die moeite hebben met lezen en vaak daardoor lezen ook niet leuk vinden. Zwijsen maakt zich sterk dat ze met deze uitgave het lezen weer leuk maken. Hiervoor hanteren ze eenvoudig taalgebruik, een speciaal lettertype voor dyslectische kinderen, korte hoofdstukken, veel illustraties en een voorleescd. De volledige tekst uit het boek kan je op de cd beluisteren. De Nederlandse lezer heeft een duidelijke en aangename stem, maar voor Vlaamse kinderen zal de uitspraak niet altijd even herkenbaar zijn.
Het boek is zeer aantrekkelijk en verzorgd uitgegeven. Alles is gebonden in een spiraalband. De cd zit apart in een plastic hoesje, dat ook mee ingebonden is. Vooraan krijg je een duidelijke vermelding van de vereiste leesvaardigheid, met AVI- en CLIB-aanduiding en het thema dat in het boek aan bod komt.
Inhoudelijk zit he…Lire la suite

Suggestions