Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Duister glas

Donna Leon (auteur)

Duister glas

Dans la série:
Genre:
De Venetiaanse politiecommissaris Brunetti onderzoekt de dood van een nachtwaker in een glasfabriek op het Venetiaanse eiland Murano.
Titre
Duister glas
Auteur
Donna Leon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Through a glass, darkly
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2006
300 p.
ISBN
90-234-2050-0

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Spanning, sfeervolle locaties, meeslepende karakters en een vlotte literaire stijl, vormen de vaste ingrediënten in Donna Leons politieromans met de Venetiaanse inspecteur Guido Brunetti in de hoofdrol. Brunetti belichaamt de outsider, de politieman die meer belang hecht aan zijn intuïtie dan aan de technologische spitsvondigheden die de politiediensten ter beschikking staan. Bovendien is hij een binnenvetter, een man ook die van geen opgeven weet wanneer hij een spoor ruikt. Dit alles en de couleur locale van het onveranderlijke Venetië, wacht de lezer in Duister glas, een rijkgeschakeerde roman die het meer moet hebben van onderhuidse spanning en psychologische geladenheid dan van actievolle scènes of geweld.

Op Murano, een eiland gelegen in de Lagune, bekend voor zijn glas- en kristalblazerijen gebeuren vreemde zaken. Giovanni de Cal, de directeur van een kristalfabriek, heeft doodsbedreigingen geuit tegen zijn schoonzoon, een milieuactivist. Op zich een onbelangrij…Lire la suite
Vijftiende deel in een serie misdaadromans met de Venetiaanse commissario Guido Brunetti in de hoofdrol. Een collega van Brunetti, inspecteur Vianello, krijgt bericht dat zijn vriend Marco Ribetti bij een demonstratie van antiglobalisten is opgepakt. Brunetti bemiddelt en Marco wordt vrijgelaten. Zijn rijke, norse schoonvader, die eigenaar is van een glasfabriek, is furieus en bedreigt Marco. Er valt een dode in de glasfabriek en Brunetti is vrijwel de enige die niet in een ongeluk gelooft. De dode heeft aantekeningen achtergelaten in een exemplaar van Dantes 'Inferno'. Sfeervolle, onderhoudende en prettig leesbare detective, met enkele Italiaanse woorden. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van Venetië. De schrijfster (1942), afkomstig uit Amerika, woont reeds vele jaren in Italië. Paperback, vrij kleine druk.

À propos de Donna Leon

Donna Leon (/ˈdɒnə ˈliːɒn/), née le 28 septembre 1942 à Montclair, New Jersey, est une romancière américaine.

Biographie

Donna Leon est élevée dans une famille catholique proche du parti démocrate. Ses grands-parents paternels étaient espagnols et ses grands-parents maternels irlandais et allemands. Elle grandit à Bloomfield, dans le New Jersey. Ses parents mettent fortement l'accent sur l'éducation de leur fille. Mais, comme les héros de ses livres Guido Brunetti, Paola Falier et leurs enfants Raffaele et Chiara, qui « forment une sorte de famille idéale », Donna Leon se rappelle avoir été élevée dans une famille « très heureuse ».

Elle soutient une thèse sur Jane Austen. D'après le Guardian : « Donna Leon enseignait en Iran et terminait une thèse sur Jane Aust…En lire plus sur Wikipedia