Livre
Néerlandais
Een 30-jarige Britse vrouw komt als nanny naar New York om voor een 8-jarige tweeling te gaan zorgen en verandert een strikt huishouden in een vrolijke boel, wat niet iedereen kan waarderen.
Sujet
Familie
Titre
Rosie zegt ja
Auteur
Dawn French
Traducteur
Elvira Veenings
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
According to yes
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2016
303 p.
ISBN
9789044350517 (paperback) 9789044354331 (paperback)

Commentaires

De Britse comédienne (1957) heeft al eerder geschreven over hedendaags 'family life' en zal ook met dit boek haar fans niet teleurstellen. De dertigjarige Rosie Kitto vertrekt na een droeve gebeurtenis in Cornwall naar New York om als nanny te gaan zorgen voor een achtjarige tweeling. De jongens wonen tijdelijk bij hun grootouders Thomas en Glen Wilder-Bingham, omdat de vader van de tweeling, Kemble, in scheiding ligt met hun Franse moeder. Ook hun achttienjarige broer woont in dit enorme, chique appartement, evenals een Poolse bediende. Glen is streng, netjes en formeel en Rosie komt als een wervelwind het leven van de familie binnen. Weldra houden ze allemaal van haar, behalve de grootmoeder. Rosie, die zowel geestelijk als lichamelijk zoveel te bieden heeft, raakt zwanger en wie de vader is weten we niet, wel dat het gezin daardoor hechter wordt. Alle gebeurtenissen worden neergezet in een vlotte gedetailleerde verteltrant, vol humor maar met een serieuze ondertoon. De personages z…Lire la suite

À propos de Dawn French

CC BY-SA 3.0 - Image by Frank Blackwell

Dawn Roma French (11 octobre 1957 à Holyhead, Pays de Galles - ) est une actrice et humoriste britannique.

Biographie

Elle est particulièrement connue pour son rôle dans la série French and Saunders aux côtés de Jennifer Saunders. Elle joue aussi le rôle de la Grosse Dame (portrait qui garde l’entrée de la maison Gryffondor) dans le film Harry Potter et le Prisonnier d’Azkaban.

Filmographie

  • 1987-2005 : French and Saunders (série télévisée) : Différents personnages
  • 1994-2005 : The Vicar of Dibley (série télévisée) : Geraldine Granger
  • 2002-2004 : Wild West (en) (série télévisée) : M…En lire plus sur Wikipedia