Livre
Néerlandais
Californië, jaren vijftig: nadat oorlogsveteraan Aloysius Archer een gevangenisstraf heeft uitgezeten, is zijn enig doel privédetective worden en met de talentvolle Liberty als zijn assistent begint hij aan zijn eerste opdracht die complex en gevaarlijk blijkt te zijn.
Titre
Dodelijk spel
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A gambling man
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
400 p.
ISBN
9789400513716 (paperback)

Commentaires

Tweede deel* in de serie met Aloysius Archer in de hoofdrol van bestsellerauteur Baldacci (1960). Oorlogsveteraan Archer heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor een misdaad die hij niet heeft begaan, maar als hij in 1949 vrijkomt is hij niet verbitterd, zint niet op wraak. Nadat hij uit de gevangenis is ontslagen, zoekt hij werk als privédetective in Californië. De reis ernaartoe levert hem al de nodige avonturen op. Eenmaal aangenomen beginnen de problemen pas echt. In het stadje waar hij werkt, deelt een rijke familie de lakens uit. Juist deze familie is betrokken bij zijn eerste onderzoek, waarbij het draait om chantage, moord, politiek en corruptie. De verhalen over Aloysius spelen zich af in de jaren vijftig. Het verhaal draait om stoere mannen, prachtige auto’s en weelderige vrouwen. Ingrediënten voor onbekommerd leesplezier. Bevat bloedige en gewelddadige scenes. Drie sterren in de VN Detective & Thrillergids 2021.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia