Livre
Néerlandais

De samenzwering

David Baldacci (auteur)

De samenzwering

Dans la série:
Genre:
Een geheimzinnige klusjesman op een kerkhof en drie van zijn vrienden vormen samen de nogal excentrieke Camel Club. Op een dag zijn zij getuige van de moord op een geheim agent.
Titre
De samenzwering
Auteur
David Baldacci
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The camel club
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2005
410 p.
ISBN
90-229-8945-3

Commentaires

Oliver Stone is een man met een mysterieuze achtergrond, die zichzelf een belangrijke opdracht heeft aangemeten. Hij wil nl. niet enkel een zoveelste eenzame demonstrant zijn voor het Witte Huis, hij wil ook allerlei complotten van de Amerikaanse overheid ontmaskeren. Daarvoor kan hij een beroep doen op een klein clubje getrouwen van zeer diverse pluimage. Meestal vinden hun aanklachten nauwelijks gehoor en als ze op een avond per toeval getuige zijn van een even bizarre als lugubere moord, zijn ze zwaar geschokt. Omdat ze weten dat hun geloofwaardigheid niets voorstelt, besluiten ze zelf op onderzoek uit te gaan. Daarmee komen ze nu een echt complot op het spoor, dat zich afspeelt op de hoogste nationale en internationale niveaus.

De samenzwering is een intrigerend verhaal, in Amerikaanse verteltrant opgebouwd uit een hele serie puzzelstukjes, die uiteindelijk samenvallen in een totaalbeeld, dat er heel verrassend uitziet. Daarbij komen de authentieke tijds- en sfeerbee…Lire la suite
Washington, D.C.: de geheimzinnige Oliver Stone, klusjesman op een kerkhof, en drie van zijn vrienden vormen samen de nogal excentrieke Camel Club. Zij volgen de Amerikaanse politiek op de voet en zijn er van overtuigd dat de regering en de geheime diensten voortdurend een verkeerde voorstelling van zaken geven, dingen doen die niet door de beugel kunnen, en hun smerige zaakjes vervolgens in de doofpot laten verdwijnen. Alle complotten en samenzweringen die zij menen te ontdekken, zijn echter voornamelijk het product van hun overspannen verbeelding. Maar dan, op een dag, zijn zij getuige van de moord op een geheim agent, en lijken hun ergste vermoedens bewaarheid te worden... Zij gaan zelf op onderzoek uit en belanden midden in een echte samenzwering die te maken heeft met het Witte Huis. Zeer spannende, in de nabije toekomst spelende thriller vol verrassende ontwikkelingen en wendingen waarin de Amerikaanse (Midden-Oosten) politiek, moslimterrorisme en de ideologieën en motivatie da…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia