Bande dessinée
Néerlandais

Dog Man

Dav Pilkey (auteur)
Dans la série:
Dog Man; 1
Public cible:
6-8 ans et plus
Agent De Ridder en zijn hond Kees belanden ernstig gewond in het ziekenhuis. Er is maar één oplossing die hun levens kan redden: de hondenkop wordt op het lijf van de agent genaaid en daar is Dog Man. Dog Man wordt de schrik van alle criminelen. Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Dog Man
Auteur
Dav Pilkey
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dog Man
Éditeur
[Amsterdam]: Uitgeverij Condor, © 2018
231 p. : ill.
ISBN
9789492899019 (hardback)

Commentaires

In een soort proloog in de vorm van een ministrip wordt duidelijk dat Sjors en Harold elkaar kennen sinds groep 1 en toen samen de Dog Man-strips maakten. Die werden opzij gelegd en in plaats daarvan begonnen ze in groep 6 met de verhalen over Kapitein Onderbroek (bekend van drie delen en een film in 2017). Maar nu komen de oude strips weer van pas en zijn ze gebundeld in dit boek waarin Dog Man vier avonturen beleeft. Dog Man blijkt een samenraapsel van een mensenlichaam van een agent en het hoofd van hond Kees. Dog Man, een misdaad bestrijdende sensatie, moet het opnemen tegen de gemene kater Karel. Hij wil Dog Man met een stofzuiger opzuigen, hij maakt zich onzichtbaar en wil het lezen verbannen zodat iedereen dommer wordt. Gelukkig heeft de superagent overal een passend antwoord op. Net als bij de Kapitein Onderbroek-boeken wordt ook hier gebruikgemaakt van de Omsla-no-scoop. Door twee opeenvolgende pagina’s snel heen en weer te bewegen ontstaat een bewegend effect. Het hilarische…Lire la suite

À propos de Dav Pilkey

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

David "Dav" Pilkey est un auteur pour enfants et artiste américain, né le 4 mars 1966. Dav Pilkey est connu pour être l'auteur et l'illustrateur de la série de livres Capitaine Bobette. Il vit près de Seattle.

Biographie

Dav Pilkey est née à Cleveland, Ohio. Ses parents sont Barbara et David Pilkey Sr.

Bibliographie

  • 1987 : World War Won
  • 1988: Don't Pop Your Cork on Mondays!: The Children's Anti-Stress Book par Adolph J. Moser, illustré par Pilkey
  • 1990 : Twas the Night Before Thanksgiving
  • 1991 : The Place Where Nobody Stopped par Jerry Segal, illustré par Pilkey
  • 1991 : When Cats Dream
  • 1991 : Julius by Angela Johnson, illustré par Pilkey
  • 1992 : Dog Breath!: The Horrible Trouble With Ha…En lire plus sur Wikipedia