Bande dessinée
Néerlandais

De bal is hond

Dav Pilkey (auteur), Tjibbe Veldkamp (traducteur)
Dans la série:
Dog Man; 7
Public cible:
6-8 ans et plus
Dog Man laat criminelen ontsnappen zodra ze hem afleiden met een bal. Kleine Karel en A2-HD proberen hem dit af te leren. Intussen komt Karel vrij uit de gevangenis en wil bewijzen dat hij een goede papa kan zijn voor Kleine Karel. Grappig stripverhaal in kleur, met tekstballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De bal is hond
Auteur
Dav Pilkey
Traducteur
Tjibbe Veldkamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
For whom the ball rolls
Éditeur
[Amsterdam]: Condor, 2021
236 p. : ill.
ISBN
9789493189430 (hardback)

Commentaires

Dog Man heeft een probleem. Steeds meer boeven ontsnappen omdat ze hem weten af te leiden met een bal. Aan zijn vrienden de taak om hem te leren focussen zodat hij er niet meer mee gaat spelen. Ondertussen wordt Karel vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is vastberaden om een goede papa voor Kleine Karel te zijn, beter dan zijn eigen vader die hij sinds zijn jeugd niet meer gezien heeft. En dan zijn er nog de verkleinde dieren die als vlooien op Karels snorhaar leven en snode plannen aan het smeden zijn. Willen ze de wereld domineren? Of toch liever cupcakes? Dit is het zevende deel, na 'De woef van de wildernis'*, uit de Dog Man-reeks en prima losstaand te lezen dankzij een kort introductiestripje voorafgaand aan het verhaal. Met veel humor, tekstuele grapjes en referenties in echte Dog Man-stijl. Hardcover ballonstripverhaal met af en toe twee pagina’s als flip-o-rama. Met verwijzingen naar o.a. ‘Voor wie de klok luidt’ van Ernest Hemingway en ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Achterin staat een …Lire la suite

À propos de Dav Pilkey

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

David "Dav" Pilkey est un auteur pour enfants et artiste américain, né le 4 mars 1966. Dav Pilkey est connu pour être l'auteur et l'illustrateur de la série de livres Capitaine Bobette. Il vit près de Seattle.

Biographie

Dav Pilkey est née à Cleveland, Ohio. Ses parents sont Barbara et David Pilkey Sr.

Bibliographie

  • 1987 : World War Won
  • 1988: Don't Pop Your Cork on Mondays!: The Children's Anti-Stress Book par Adolph J. Moser, illustré par Pilkey
  • 1990 : Twas the Night Before Thanksgiving
  • 1991 : The Place Where Nobody Stopped par Jerry Segal, illustré par Pilkey
  • 1991 : When Cats Dream
  • 1991 : Julius by Angela Johnson, illustré par Pilkey
  • 1992 : Dog Breath!: The Horrible Trouble With Ha…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions