Livre
Néerlandais
Het leven van drie vrouwen uit verschillende sociale kringen krijgt door een aardbeving in San Francisco een onverwachte wending.
Titre
Roeping
Auteur
Danielle Steel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Amazing grace
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2008
367 p.
ISBN
9789021801063

Commentaires

Een liefdadigheidsgala ten bate van de kinderafdeling van een ziekenhuis brengt mensen met een totaal verschillende achtergrond bij elkaar. De avond lijkt, net zoals voorgaande edities, een enorm succes te worden, totdat een aardbeving letterlijk en figuurlijk de levens van de hoofdpersonen door elkaar schudt. Mensen vluchten alle kanten op. Zowel het goede als het slechte wordt in noodsituaties naar boven gehaald, zo ook hier. De een vlucht onbekommerd om anderen voor zijn leven, terwijl anderen proberen de gewonden zo goed mogelijk te helpen. De belangrijkste ster van de avond, een wereldberoemde tienerzangeres genaamd Melanie Free, is een van de mensen die zich onmiddellijk inzetten voor de slachtoffers, zeer tegen de zin van haar moeder, die alleen maar aan de carrière van haar dochter denkt. Maggie, een non die de avond bijwoont en gewend is aan liefdadigheidswerk, is ook een van de mensen die klaarstaat voor anderen.
Sarah, de organisatrice van de benefietavond, keert te vo…Lire la suite
Drie totaal verschillende vrouwen komen dankzij een noodlottige gebeurtenis tot elkaar. Sarah Sloane is de organisator van een benefietgala, dat gefinancierd wordt door haar gefortuneerde echtgenoot, die zijn neus echter ook in minder florissante zaken lijkt te steken. Op het gala ontmoet ze de sympathieke 19-jarige Melanie, die gevierd zangeres is, maar eigenlijk veel liever mensen zou helpen. Die wens komt in vervulling als het gala verstoord wordt door een zware, dodelijke aardbeving. Sarah en Melanie zetten zich zonder aarzeling in als vrijwilliger en worden daarbij gesteund door de non Maggie. De drie vrouwen leren zich en elkaar tijdens deze ingrijpende gebeurtenis goed kennen en komen tot enkele drastische beslissingen over hun leven. Deze roman bevat de standaardingrediënten voor een gemiddeld Steel-boek: drama, spanning, en vooral veel romantiek. De hoofdpersonages zijn interessant, maar de ramp wordt wel wat onrealistisch weergegeven. De echte Steel-fan zal zich echter goed …Lire la suite

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie l’empêche d'achever…En lire plus sur Wikipedia