Livre
Néerlandais

Meer weten over schepen

Conrad Mason (auteur), Colin King (dessinateur), Jane Chisholm (éditeur intellectuel)
Hoe zagen schepen er vroeger uit? Wat zijn de grootste schepen ter wereld? Prentenboek met hardkartonnen bladzijden, gedetailleerde kleurentekeningen, flapjes en een zoekopdracht. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Schepen
Titre
Meer weten over schepen
Auteur
Conrad Mason
Dessinateur
Colin King
Éditeur intellectuel
Jane Chisholm
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
See inside ships
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Usborne, 2011
14 p. : ill.
ISBN
9781409531265 (hardback)

Commentaires

Groot, stevig kartonnen flapjesboek met meer dan negentig flapjes, met een beperkt historisch overzicht van de ontwikkeling van de scheepvaart van boomstam tot cruiseschip. Onderwerpen zijn: zeilschepen, oorlogsschepen van driehonderd jaar geleden, stoomschepen, onderzeeboten, passagiersschepen, vliegdekschepen, vreemde schepen in allerlei maten en vormen. Van nature nieuwsgierig wil je weten wat er onder de flapjes staat. Sommige flapjes hebben een verrekijker als symbool, hetgeen betekent dat het desbetreffende onderdeel van het schip uitvergroot wordt. Realistisch en aantrekkelijk getekende afbeeldingen met teksten die duidelijke uitleg geven. Leuk en interessant boek om de wereld van de schepen te leren kennen. Ook te gebruiken als eerste inleiding op bijvoorbeeld een spreekbeurt over de scheepvaart. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Meer weten over schepen

Mijn eerste indruk over dit boek was dat het een nogal ouderwetse look had. De geschiedenis van de scheepvaart wordt hier op een traditionele manier uitgebeeld.
Lang voor er schepen bestonden staken de mensen een rivier over op een boomstronk, een vlot of een rieten boot. Schepen dienden niet alleen om een rivier over te steken, want de Grieken bouwden ze om oorlog te voeren. Ze beukten hierbij gewoon op mekaar in en brachten de vijandige schepen tot zinken. Na een tijd werden er zeilen gebruikt en zien we hoe  prachtige zeilboten verre landen gaan ontdekken. Stoom en ijzer veranderen de scheepvaart voor altijd. Er kwamen duikboten, die zowel boven als onder water kunnen varen. De schepen die passagiers vervoeren, zijn drijvende hotels geworden met allerlei luxe. De vliegdekschepen zijn dan weer de grootste oorlogschepen ter wereld met landingsbanen zodat vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. Er zijn tegenwoordig schepen in alle vormen en maten.
Echt een leerrijke ervari…Lire la suite