Lena is het verhaal van een stevig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze haar thuissituatie , dromend van een eigen huis en leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan, lijkt haar droom alsnog werke
Titre
Lena
Directeur
Christophe Van Rompaey
Acteur
Emma Levie Jeroen Willems 1962-2012 Niels Gomperts
Compositeur
Ballroomquartet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Benelux Film Distributors, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
113 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713053015311

Commentaires

Adolescentendrama geregisseerd door de Vlaming Christophe van Rompaey (Aanrijding in Moscou) met een scenario van Mieke de Jong (Iep!; Oorlogswinter). Het 17-jarige Poolse immigrantenmeisje Lena (Emma Levie) is de dochter van een alleenstaande, psychisch instabiele moeder en woont in een flat in Rotterdam. Ze is een onopvallend, ongelukkig en te dik meisje dat hunkert naar liefde en houvast, die ze vindt in haar wekelijkse linedancen. Als de vlotte, nonchalante maar criminele Daan (Niels Gomperts) letterlijk haar leven binnenrent, wordt ze verliefd en trekt snel bij hem in. Maar zal hij haar ook teleurstellen. De pers is vol lof over de acteerprestatie van de debuterende Emma Levie. Bor Beekman (Volkskrant 16-2-'12): 'Ze verbeeldt een prachtig, gebutst innerlijk, maar overtuigt ook wanneer Lena de onzekerheid even afschudt, en haar seksualiteit inzet als middel tot een onbestemd doel. (...) Door dicht bij de belevingswereld van Lena te blijven, maakt Van Rompaey invoelbaar hoezeer het…Lire la suite

À propos de Christophe Van Rompaey

Christophe Van Rompaey, né le 18 avril 1970 à Gand, est un réalisateur et producteur belge.

Filmographie

Réalisateur

  • 2001 : Oh My God?!
  • 2008 : Moscow, Belgium
  • 2011 : Lena
  • 2016 : Vincent

Producteur

  • 2001 : Gridlock de Dirk Beliën
  • 2002 : Alias de Jan Verheyen

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Christophe Van Rompaey » …En lire plus sur Wikipedia