Bande dessinée
Néerlandais

Zwijgen en trappen!

Charel Cambré (auteur)

Zwijgen en trappen!

Dans la série:
Jump; 1
Public cible:
9-11 ans et plus

De BMX van Brains is stuk, en net nu er een grote wedstrijd zit aan te komen met als hoofdprijs de ULTIEME racefiets! Brains zit even in zak en as, maar stuit dan op een dokter die met geheime mengseltjes renners aan de overwinning helpt. Brains staat te popelen om het drankje uit te testen en ziet zichzelf al als winnaar van de race. Dat is buiten Steven Stunt gerekend - de grootste concurrent

Titre
Zwijgen en trappen!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2007
30 p. : ill.
ISBN
9789002226816

Commentaires

'Jump' is een frisse vrolijke strip over drie jongeren die zich bezighouden met skaten, skeeleren en BMX-fietsen. In deze herdruk* van het eerste deel uit de serie maken we kennis met de hoofdpersonen en dan in het bijzonder met Brains. Brains is een wat gezette jongen die dol is op BMX-fietsen en uitvinden. Door een experiment rijdt hij zijn fiets in puin en gaat hij meedoen aan een wedstrijd waarbij hij een nieuwe fiets kan winnen. Brains komt toevallig in contact met een dokter die een middeltje maakt waardoor je super goed wordt. Een nadeel: je wordt er blauw van. Brains gaat het middeltje perfectioneren, maar het gaat niet helemaal goed en de concurrentie wil ook graag gebruik maken van het pepmiddel. Een leuke strip met heldere tekeningen, frisse inkleuring en goed te volgen teksten.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia