Bande dessinée
Néerlandais

Kwaad bloed

Charel Cambré (auteur), Marc Legendre (scénariste)
Dans la série:
Jump; 16
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Kwaad bloed / tek. Charel Cambré ; scen. Charel Cambré, Marc Legendre
Auteur
Charel Cambré 1968-
Scénariste
Marc Legendre
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789002248047 (paperback)

Commentaires

Het kwaad teistert de stad. Een drugsdealer wordt dood teruggevonden. Een raaf drinkt zijn bloed en geraakt besmet met puur kwaad. Als die raaf met zijn bebloede bek een slokje van Brains’ limonade neemt, is het hek van de dam. De vriendelijke Brains verandert bijna meteen van een prettig gestoorde uitvinder in een compleet gestoorde mad scientist. Besmet met het kwaad begint hij meteen duivelse uitvindingen te doen: vliegen vermoorden, konijnen vermoorden… Lisa en Dweezil beginnen zich al snel zorgen te maken. Als Brains het clubhuis begint te bewapenen gaan Lisa en Dweezil samen met Rebekka Vrankensteen het kwaad te lijf. Brains is ondertussen in zijn bunker begonnen aan het reanimeren van een resem lijken die hij in het lokale kerkhof heeft opgegraven. Gelukkig is er nog het kleine gordeldier Armando dat met behulp van een stevige dosis tabasco Brains zijn geestelijke gezondheid kan teruggeven en het kwaad kan verdrijven.
Voor Kwaad bloed werkte Charel Cambré wee…Lire la suite

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions