Bande dessinée
Néerlandais

Het brein van Brains

Charel Cambré (auteur), Bruno De Roover (scénariste)
Dans la série:
Jump; 18
Public cible:
9-11 ans et plus
Het album waar alle JUMP liefhebbers op hebben gewacht en dat zijn er heel veel! Eindelijk weer een heel nieuw JUMP verhaal na het bijzondere deel 17, waarin Charel Cambre de lezers meenam in het ontstaan van de reeks. Deel 18 is reuze spannend! niet te missen!
Titre
Het brein van Brains
Auteur
Charel Cambré 1968-
Scénariste
Bruno De Roover
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Strip 2000, 2014
40 p. : ill.
ISBN
9789070060671 (paperback)

Commentaires

Een kleurrijke strip over de tieners Brains, Dweezil en Lisa en hun eigenzinnige huisdier, het gordeldier Armando. De slimme Brains weet in Amerika een stukje te pakken te krijgen van de hersenen van Einstein, het grootste genie van de vorige eeuw. Maar daarna laat hij het uitgroeien en gebeuren er vreselijke dingen. Hoe krijgen de drie alles weer in orde? Met veel humor natuurlijk en met durf. Deel achttien van deze reeks met losse verhalen die vooral in België populair is bij jong en oud. Eigentijds, vlot scenario en dito tekeningen die de jeugd aanspreken. Weer een aardig fris en spannend verhaal vol met grappen. Vooral voor de jeugd vanaf eind basisschool en de middelbare school, maar ook ouderen lezen het met plezier in België. Wie weet, is dit de doorbraak naar Nederland. De serie is leuk genoeg en de enkele Vlaamse uitdrukking leidt niet af van het verhaal. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Een nieuwe start' (2013)*.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions