Bande dessinée
Néerlandais

Haai five!

Charel Cambré (auteur)
Dans la série:
Jump; 8
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Haai five!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2009
30 p. : ill.
ISBN
9789002236747 (softcover)

Commentaires

De serie 'Jump' is over het algemeen een hele leuke verfrissende strip. Dit deel valt op dat gebied een beetje tegen. De drie hoofdpersonen, Dweezil, de skater, Lisa, het slimme meisje en Brains, de uitvinder, gaan samen met de vader van Brains naar een aquariumpark in Frankrijk. Ze gaan op zoek naar een vrouwtjes-clownvis voor de eenzame Kasper, clownvis van Brains. Tijdens hun bezoek aan het aquariumpark komt ook de president van Frankrijk op bezoek en een complot voor een aanslag wordt door Lisa vermoed, maar niets is minder waar. Ondertussen wordt Dweezil hopeloos verliefd op een Frans meisje. Zowel Dweezil als de clownvis Kasper komen aan een vriendinnetje. Het tekenwerk van de serie is lekker helder en humorvol, mede door de inkleuring. Helaas is het verhaal dit keer wat minder, maar dat zal de fans van de serie niet deren. Los leesbaar naast het vorige deel, 'De tijd-tattoo' (2015)*.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia