Bande dessinée
Néerlandais

Een nieuwe start

Charel Cambré (auteur)

Een nieuwe start

Dans la série:
Jump; 17
Public cible:
9-11 ans et plus
Naast de fantastische herziene uitgaven met nieuwe covers en in elke Jump een gave tekening van een collega auteur van Jump 1 en 2, verschijnt in september ook deel 17 van de reeks. Dikker dan ooit tevoren, bundelt 'Een Nieuwe Start' de gags die Charel Cambré over de afgelopen jaren heeft getekend. De nieuwe start in de titel mag u letterlijk nemen want het album bevat ook een langer verhaal dat n
Titre
Een nieuwe start
Auteur
Charel Cambré 1968-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Strip 2000, 2013
47 p. : ill.
ISBN
9789070060497 (paperback)

Commentaires

Het zeventiende album van de stripserie 'Jump' is een soort terugblik op de serie. De tekenaar vertelt over het ontstaan van de serie en de ontwikkeling van zijn hoofdpersonages met veel tekeningen, schetsen en opzetjes. Het is tevens een eerbetoon aan bijvoorbeeld de personen die voor de inkleuring zorgen. Daarnaast bevat het album ook een aantal eenpaginastrips van Jump en deze zijn gewoon leuk. De helft van het album bestaat uit de achtergrondinformatie met allerlei tekeningen en verklarende teksten en de andere helft zijn stripverhaaltjes over Jump, een groepje jongeren bestaande uit de uitvinder/biker Brains, de skater Dweezil en skeelster Lisa. Een aardig album voor de fans die wat meer achtergrondinformatie leuk vinden, maar wat minder als stripalbum. Lezertjes die een album vol Jump-strips denken te gaan lezen, komen er wat bekaaid af. Keurig uitgegeven en gedrukt op dik papier.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia