Bande dessinée
Néerlandais

Driezil

Charel Cambré (auteur)
Dans la série:
Jump; 11
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Driezil
Auteur
Charel Cambré 1968-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9789002241222 (paperback)

Commentaires

Dit stripverhaal gaat over drie tieners en een gordeldier die een jeugdbende vormen. Op hun schaatsplanken maken ze de buurt onveilig. Op een dag komt Dweezil, een van de drie, onder de aandacht van een filmregisseur en wordt hij zowaar stuntman in een film. Op de set gebeuren echter vreemde dingen die spanning in het verhaal brengen. een strip die gezien het verhaal en gemakkelijke identificatiemogelijkheden met de hoofdfiguren, het goed zal doen bij de doelgroep die vooral gezocht moet worden onder jonge tieners. De tekenstijl en de figuren doen soms denken aan een puberale versie van Suske en Wiske hetgeen verklaarbaar is doordat de auteur en tekenaar werkzaam zijn bij Studio Vandersteen. Ook heeft hij de nodige ervaring met het maken van animatiefilms. Aardige strip die het goed zal doen bij de beoogde leeftijdsgroep. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Vampieren met ketchup!' (2015)*.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia