Bande dessinée
Néerlandais

Boek XIII

Charel Cambré (auteur)
Dans la série:
Jump; 13
Public cible:
9-11 ans et plus
Wat is de voorgeschiedenis van de Jumpers. Waarom is Dweezil zot van skateboarden? Was Brains altijd al zo'n slimme bol? En had Lisa als kleuter al de hots voor Dweezil? De hechte vriendschapsband die de drie tieners zo typeert heeft echter een zeer droeve achtergrond en ook die kom je te weten in boek XIII.
Titre
Boek XIII
Auteur
Charel Cambré 1968-
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Eindhoven]: Strip 2000, 2016
32 p. : ill.
ISBN
9789462802063 (paperback)

Commentaires

De vader van Lisa verdween dertien jaar geleden spoorloos in de Zuid-Amerikaanse jungle. Bij toeval krijgt Lisa het dagboek in handen dat haar vader heeft achtergelaten. Lisa ontdekt dat haar vader op zoek was naar een goudschat. Samen met haar vrienden reist ze naar El Bolivar. Een avontuur vol gevaren en vreemde ontmoetingen. In dit album komt ook het verleden van de Jumpers aan bod. Waarom is Dweezil zo gek van skateboarden? Was Brains altijd al zo'n slimme bol? De hechte vriendschapsband die de drie tieners zo typeert, heeft echter een verdrietige achtergrond. Volle pagina's met veel actie, getekend in een karikaturale, populaire stijl. Het weinige Vlaamse taalgebruik is niet storend. De serie is een aardige middenklasser voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Driezil!' (2015)*.

À propos de Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Charel Cambré, nom de plume de Carl Cambré, né le 27 avril 1968 à Herenthout (province d'Anvers), est un auteur de bande dessinée, illustrateur et animateur belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Charel Cambré passe trois ans à l'école d'art de Lier et apprend l'animation pendant quatre ans à l'Académie royale des beaux-arts de Gand ; il accède à la notoriété dans les années 2000 avec des bandes dessinées dérivées d'émissions populaires ; depuis 2005, il reprend avec Marc Legendre l'œuvre de Willy Vandersteen, Bob et Bobette,.

Ses autres travaux parus en français sont Albert & C°, Jump, Philippe et Mathilde, Philippe, roi des Belges.

Œuvres en françaisEn lire plus sur Wikipedia