Livre
Néerlandais

Het boze boek

Cédric Ramadier (auteur), Vincent Bourgeau (dessinateur)
Dit boek is rood van woede. Als een muisje hem vragen stelt, verdwijnt de boosheid langzaam. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tips over hoe om te gaan met boosheid. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Boos zijn
Titre
Het boze boek
Auteur
Cédric Ramadier
Dessinateur
Vincent Bourgeau
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le livre en colère!
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
[18] p. : ill.
ISBN
9789462913066 (hardback)

Commentaires

Hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken over boos zijn. Op negen spreads zijn op de rechterpagina twee ogen, een neus en mond te zien, tegen een rode achtergrond die naar mate het verhaal vordert, langzaam in geel overgaat. Op de linkerpagina staat een cartoonachtige muis die beschrijft dat dit boek rood is van woede en vervolgens vraagt wat er aan de hand is. Met wat aanwijzingen aan de lezer (met rust laten, tot tien tellen, een grapje maken, vragen wat er aan de hand is, een knuffel geven, en een compliment maken) verandert de stemming van het boek en daarmee de kleur. Een leuke manier om gevoelens als boosheid met jonge kinderen te bespreken. Vanaf ca. 2 jaar.

Het boze boek

Rood van woede is dit kartonboekje. Om dit helemaal te benadrukken wordt een minimalistische gezichtsuitdrukking gebruikt (ogen, neus en mond). De titel laat niets meer aan het toeval over. Het is bij deze wel duidelijk: het boek is boos!Het roze muisje heeft het ook opgemerkt. Het neemt de lezer mee in een zeer eenvoudig verhaal. Aan de hand van een (verdoken) stappenplan zegt de muis wat je moet doen als er een boos iemand bij je in de buurt is. Leuk is dat de muis dan zelf ook doet wat hij zegt. Wat er 'echt' gezegd wordt, staat in tekstballonnetjes. De rechterbladzijde is gereserveerd voor de ogen, neus en mond van het boze boek. De linkerbladzijde is voor de 'tips en tricks' van de hulpverlener. Op een zeer minimalistische wijze zie je het boek minder boos worden en uiteindelijk zelfs lachen. De rode, rijpe tomaat veranderde immers in een gele, sappige perzik.De verschillende stappen die genomen werden zijn: herkennen dat iemand boos is: v…Lire la suite