Livre
Néerlandais

Duur is dom

Cathy Hopkins (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Stella (13, ik-figuur) probeert voor haar vriendinnen verborgen te houden dat ze het thuis niet breed hebben. Als ze een Zodiac Girl wordt, verandert haar leven, maar niet op de manier die ze verwacht had. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Duur is dom
Auteur
Cathy Hopkins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Discount diva
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2008
175 p.
ISBN
9789078345084 (paperback)

Commentaires

In de serie 'Zodiac Girls' heeft elk personage met hetzelfde teken van de dierenriem gelijkaardige eigenschappen. Zo zijn alle Stieren dol op shoppen en staan Leeuwen erop dat alles verloopt zoals zij dat willen. Een tienermeisje als hoofdpersonage in elk boek van de reeks belichaamt een sterrenteken met al de daarmee verbonden typische karakteristieken en beleeft een avontuur dat daarop inspeelt. Een tiental antagonisten verwijzen elk naar een maan of planeet, en komen in elk verhaal terug. Zo is Mario de planeet Mars en Joe staat voor Jupiter. Zij zijn de volwassen begeleiders die de Zodiac Girls een levensles moeten bijbrengen.
In elk boek van de reeks wordt een tiener eerst in een problematische situatie geschetst, maar aan het einde van het verhaal en door de merkwaardige gebeurtenissen vindt de tiener een betere manier om met het leven om te gaan. Het hoofdpersonage uit Duur is dom, Stella, woont met haar vele broers en alleenstaande moeder in een vervallen huurhuis. Z…Lire la suite
De 13-jarige Stella is lang niet zo rijk als haar beste vriendinnen. Ze doet haar best om de schone schijn op te houden. Maar hoe lang kan ze nog verbergen dat ze tweedehands kleren draagt en dat haar moeder de schoolreis naar Italië niet kan betalen? Wanneer ze op een dag wordt uitgeroepen tot Zodiac Girl, verandert haar leven - maar niet op de manier die ze verwacht had. Ook in dit deeltje van de reeks 'Zodiac Girls'* staat weer een meisje met een bepaald sterrenbeeld in het middelpunt van de belangstelling. Stella heeft door haar sterrenbeeld Stier bepaalde goede en slechte eigenschappen. Planeten zoals Venus, Pluto en Uranus helpen haar om deze eigenschappen goed te benutten. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm en zal bij de lezeressen zeker wat herkenning oproepen. Jammer dat het einde iets voorspelbaar is. Het boek besluit met twee bladzijdes informatie over het sterrenbeeld Stier. Chicklit met een sprookjesachtig randje voor meiden vanaf ca. 11 jaar.