Livre
Néerlandais

Rood, wit en koningsblauw

Casey McQuiston (auteur), Erica Disco (traducteur)
Als de zoon van de Amerikaanse president en de Engelse prins Henry een liefdesrelatie krijgen, zijn de poppen aan het dansen, want Henry moet voor erfgenamen zorgen en de Amerikaanse president wil herkozen worden.
Titre
Rood, wit en koningsblauw
Auteur
Casey McQuiston
Traducteur
Erica Disco
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Red, white & royal blue
Titre parallèle
Rood, wit & koningsblauw
Éditeur
Utrecht: Z&K, © 2020
415 p.
ISBN
9789020538212 (paperback)

Commentaires

Alex, zoon van de democratische president van de Verenigde Staten Ellen Claremont, kent prins Henry uit Groot-Brittannië al vanaf zijn twaalfde jaar. Henry’s foto fascineerde hem, maar tegelijk mochten ze elkaar totaal niet. Als jonge twintigers ontmoeten ze elkaar opnieuw en tot verbazing van Alex – die dacht dat hij ‘gewoon hetero’ was – ontstaat er een liefdesrelatie. Maar dan zijn de poppen aan het dansen, want prins Henry wordt geacht om erfgenamen te verwekken, zeker in de ogen van zijn grootmoeder, de hoogbejaarde koningin van Engeland. En intussen zit Alex’ moeder ook niet op zo’n affaire te wachten, midden in de campagne voor haar herverkiezing. Het verhaal is hier en daar platvloers met drank, vloeken en vrij expliciete seks. Ook de humor is niet altijd van even hoog niveau. Wel een chicklit met een originele insteek, vanwege de mannenliefde, maar meer nog vanwege de opmerkelijke personages. Debuut van de Amerikaanse auteur. Verfilming door Amazon is aangekondigd.

À propos de Casey McQuiston

Casey McQuiston, née le 21 janvier 1991 à Baton Rouge en Louisiane, est une autrice américaine de romans Young-Adult, surtout connue pour son premier roman à succès, My Dear F***ing Prince (titre original : Red, White & Royal Blue) , dans lequel le fils de la présidente des États-Unis tombe amoureux d'un prince anglais. Elle est aussi l'autrice de One Last Stop et de I kissed Shara Wheeler, un roman publié en 2022.

Biographie

Casey McQuiston est née le 21 janvier 1991 et a grandi à Baton Rouge, dans l'état de Louisiane, aux États-Unis,.

Elle fréquente l'Université d'État de Louisiane et obtient un diplôme en journalisme. Avant de publier son premier livre, elle travaille comme serveuse, puis à son compte ainsi que dans l'édit…En lire plus sur Wikipedia