Livre
Néerlandais

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Carry Slee (auteur), Iris Boter (dessinateur)

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Juf Braaksel blijft valse plannen maken om de leerlingen te dwarsbomen. Ondertussen ontdekt Thijs een familiegeheim en willen twee zogenaamde vriendinnen van juf Braaksel Thijs ontvoeren, om die nare juf achter de tralies te krijgen. Dit loopt al gauw uit de hand. Kan Lotte Thijs redden? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Iris Boter
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, © 2020
286 p. : ill.
ISBN
9789048858415 (hardback)

Commentaires

Lotte en Thijs hebben nog steeds niet kunnen afrekenen met de onuitstaanbare Juf Braaksel, de spotnaam van juf Van Brakel, het hoofd van de school. Braaksel heeft weer geniale plannen om de leerlingen te dwarsbomen. De twee zogenaamde vriendinnen van Braaksel (ze kunnen elkaars bloed wel drinken!) hebben snode plannen waarbij Thijs ontvoerd wordt met als doel Braaksel achter slot en grendel te krijgen. Thijs werkt mee aan dit plan, maar werkt zich ook in de nesten. Kan Lotte haar vriend Thijs nog redden? Derde, zelfstandig te lezen deel, na ‘Juf Braaksel en de magische ring’* en ‘Juf Braaksel en het meesterbrein’**. Net als in de andere twee boeken is er een verhaallijn met een serieuze ondertoon: de speurtocht naar de biologische vader van Thijs. De gewassen pentekeningen zijn grappig en speels. Karakters hebben overeenkomsten met leerkrachten uit de jeugdliteratuur, maar Slee schreef een leuk, ontspannend kinderboek waarbij de kinderen van bedoelde leeftijd wel erg veel zelfstandigh…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions