Livre
Néerlandais

Dat heb ik weer! : de testjes van Britt en Britts mega love story!

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur)

Dat heb ik weer! : de testjes van Britt en Britts mega love story!

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Britt volgt met haar vriendin Puck haar vriendje naar Terschelling. Daar blijkt dat hij niet zo trouw is. Britt neemt wraak, maar of dat nou zo'n goed idee is? Met veel testjes. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Dat heb ik weer! : de testjes van Britt en Britts mega love story!
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Titre uniforme
Dat heb ik weer! : de testjes van Britt en Britts mega love story!
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2009
105 p. : ill.
ISBN
9789049923747

Commentaires

De reeks 'Dat heb ik weer' van Carry Slee vertelt over het reilen zeilen van de romantische tiener Britt en haar vrienden. De vrij lijvige boeken gaan vergezeld van vele testjes, want daar houdt Britt van. Deze pocket heeft een bescheidener uitgewerkt verhaal met minder personages en beslaat een kortere periode uit Britts chaotische leven. Britt gaat met haar vriendin Puck een paar dagen naar de camping, waar haar lief Dave op vakantie is. Het moet een verrassing worden, maar het verandert in een klucht, wanneer de meiden ontdekken dat Dave op de versiertoer is. Dat blijkt een misverstand, maar de situatie raakt pas opgehelderd na vele ingewikkelde toestanden en gênante momenten. De woorden 'Dat heb ik weer' liggen dan ook vaak op Britt's lippen.

Net als in de vorige boeken zijn de personages in dit verhaal weer heerlijk gewoon, wat niet wil zeggen dat hun leven saai is. Vriendschaps- en liefdesrelaties staan als vanouds centraal, maar de meiden gaan niet altijd even handig met…Lire la suite
Verhaal in moderne tienermeisjestaal, dat voor tweederde bestaat uit testjes die op een meidenmanier zijn opgesteld en van antwoorden voorzien. Het andere deel beschrijft een liefdesavontuur van Britt, die samen met haar vriendin Puck haar vriendje achterna reist naar Terschelling. Britt twijfelt aan zijn trouw en besluit wraak te nemen. Dit pakt heel anders uit dan de bedoeling is. Boek dat aansluit bij de serie 'Dat heb ik weer!'. Omdat het boekje vanuit Britt is geschreven, is het taalgebruik en de wijze van schrijven erg populair. Het bevat veel e-mailtjes en is opgevrolijkt door kleine zwart-wittekeningetjes. Voor niet zo kritische tienermeisjes een lekker boekje om je een uurtje mee te vermaken. De vragen zijn doorspekt met opmerkingen over de auteur. Tot besluit meldt de auteur nog wat persoonlijke pijnlijke momenten. De uitgebreide verwijzingen achterin naar de website www.dathebikweer.com en de andere boeken uit de serie maken de inhoud wel erg mager en commercieel. Vanaf ca…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions